Wat is het?

Welzijns- en sportorganisaties die al een subsidie ontvangen van de gemeente Geldrop-Mierlo, kunnen subsidie krijgen voor trainingen en cursussen voor vrijwilligers. Voorwaarde hierbij is dan deze trainingen en cursussen bijdragen aan deskundigheidsbevordering van vrijwilligers.

De subsidie bedraagt 75% van de cursuskosten tot maximaal €750 euro per cursus per persoon. Alle voorwaarden voor de subsidie deskundigheidsbevordering vindt u in de Beleidsregel deskundigheidsbevordering vrijwilligers Geldrop-Mierlo.

Wat moet ik doen?

Druk op onderstaande groene knop en log in bij de online omgeving. Kies op het tweede tabblad voor de optie ‘deskundigheidsbevordering’.

Subsidie voor training vrijwilligers aanvragen

Aanvragen voor deze subsidie kunnen tot uiterlijk zes maanden na afronding van de cursus worden ingediend. Zodra de gemeente uw aanvraag heeft ontvangen, krijgt u van ons een ontvangstbevestiging. U ontvangt binnen zes weken na ontvangst van uw aanvraag een besluit.

Liever schriftelijk aanvragen?

Als u de subsidie liever schriftelijk aanvraagt is dit ook mogelijk. U gebruikt hiervoor het papieren aanvraagformulier.

Als bijlagen bij uw papieren aanvraag voegt u het volgende toe:

  • informatiefolder, documentatie of prospectus cursus;
  • inschrijfbewijs;
  • gegevens cursus, ingangsdatum, einddatum en locatie;
  • overzicht cursusgeld;
  • overzicht kosten leermiddelen (geen blijvende gebruiksmaterialen).

U stuurt het aanvraagformulier met bijlagen, voorzien van handtekeningen naar gemeente@geldrop-mierlo.nl of naar gemeente Geldrop-Mierlo, Postbus 10101, 5660 GA Geldrop.

Wat kost het?

Een aanvraag indienen is gratis.