Vrijwilligerswerk doen

Als u tijd over heeft en graag anderen helpt, kunt u vrijwilligerswerk gaan doen. Vrijwilligerswerk is werk waar u geen geld voor krijgt. U bent bijvoorbeeld gastvrouw in een ziekenhuis, helpt op een school of gaat wandelen met ouderen. U kunt ook actief worden in het verenigingsleven; u heeft dan bijvoorbeeld een bestuursfunctie bij een ouderenbond of toneelclub.
 

Werkloos

De gemeente ondersteunt en stimuleert vrijwilligerswerk. Het is goed voor uzelf en uw omgeving. Het kan ook een stap zijn naar een betaalde baan. U krijgt er bijvoorbeeld meer zelfvertrouwen van. U leert er dingen die ook handig zijn voor een baan. Vrijwilligerswerk staat goed op uw CV. U laat zien wat u allemaal kunt. En dat u actief bezig bent. Dat is belangrijk als u geen werk heeft. Misschien krijgt u via uw vrijwilligerswerk wel een betaalde baan?

Bent u al lang werkloos? Dan kan er aan u gevraagd worden om iets terug te doen voor uw uitkering. Dat heet een tegenprestatie. Het werk dat u dan doet moet goed zijn voor de samenleving. Het lijkt dus een beetje op vrijwilligerswerk. Als u al vrijwilligerswerk doet, kan het zijn dat u geen tegenprestatie hoeft te doen. Vraag bij het CMD waar u als vrijwilliger naartoe kunt en meld u aan.

Bel (040) 289 38 99

Meer informatie vindt u op de website van Senzer.

Af en toe iemand helpen

Wilt u af en toe iemand helpen? Kijk eens op de online marktplaats VoorelkaarinGeldrop-Mierlo. Het is te vergelijken met Marktplaats.nl maar dan voor zorg en welzijn. U kunt ook kijken op de websites van de LEV Groep en Vrijwilligerswerk.nl. Vaak hebben verenigingen, clubs, wijkcentra en zorgorganisaties vrijwilligers nodig. Vraag daar eens of u kunt helpen. Een overzicht vindt u in de digitale gemeentegids.

 

Bent u tevreden over deze pagina?