Informatie en advies

Of u kind, ouder, jongere of professional bent, bij het Centrum Maatschappelijke Deelname (CMD) team Jeugd kunt u terecht met alle vragen over opvoeden, opgroeien en ondersteuning voor kind en gezin. Heeft u vragen over ontwikkeling, kinderen en scheiden, zakgeld, pesten, stotteren, alcohol- en drugsgebruik of spijbelen? Bij het CMD bent u aan het juiste adres voor informatie en advies.

Ondersteuning als u dat wenst

Ook als u grote zorgen heeft, staat het CMD team Jeugd klaar om u en uw gezin te ondersteunen. U kunt bij ons terecht als u persoonlijke vragen heeft over bijvoorbeeld jeugdhulp; begeleiding, behandeling, psychische problemen, een indicatie voor jeugdhulp of vermoedens van kindermishandeling. Daarnaast kunnen ouders/verzorgers van jongeren met een (verstandelijke) beperking, (geestelijke) stoornis of aandoening bij ons terecht voor vragen over hulp, ondersteuning en behandeling.

Persoonlijk en dichtbij

Een persoonlijk gesprek bij u thuis, aandacht voor uw situatie en ondersteuning zodat u weer verder kunt: daar staan wij voor. Het team Jeugd helpt u graag! 

Meer informatie

Bel voor meer informatie of contact met het CMD team Jeugd via telefoonnummer 040 289 38 99. Het advies is gratis.

Nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief 

Regelen en aanvragen

Relevante pagina's

Interessante websites

Trainingen MEE

Voor kwetsbare kinderen zijn sociale vaardigheden niet altijd vanzelfsprekend. Soms moeten ze hierin gecoacht worden. De sociale vaardigheidstraining van MEE is een goed middel waarbij de kinderen met elkaar en van elkaar kunnen leren.

De training is bedoeld voor kinderen van 7-9 jaar en van 10-12 jaar die moeite hebben met sociale vaardigheden. Via gesprekken, spelactiviteiten en oefeningen kunnen de kinderen ervaringen en gevoelens met elkaar delen en worden er verschillende thema’s besproken. Denk aan thema’s als pesten, grenzen aangeven, nee zeggen, emoties en vrienden maken en onderhouden.

De training bestaat uit acht bijeenkomsten en is in Geldrop. Meedoen kost niets. De training zou in januari starten, maar door de lockdown waar we nu in zitten is nog niet duidelijk wanneer deze weer gegeven kan worden. U kunt uw kind wel alvast aanmelden. Vul het aanmeldformulier in en stuur het naar servicepunt@meedemeentgroep.nl. Kijk voor meer informatie op de website van MEE.