Ondersteuning ondernemers

Maatregelen van de overheid voor ondernemers met een hoge energierekening

Veel bedrijven van klein tot groot worden hard geraakt door de hoge energiekosten. De overheid neemt verschillende maatregelen om bedrijven (deels) te compenseren. Zoals de TEK regeling die vanaf 21 maart 2023 tot en met 2 oktober 2023 met terugwerkende kracht kan worden aangevraagd. Op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland vindt u hierover meer informatie en staat een overzicht van nieuwe en bestaande regelingen.

Kamer van Koophandel

De laatste informatie over hulp bij energiekosten voor ondernemers staat op de website Ondernemersplein van de Kamer van Koophandel.

Ook ondersteunt de Kamer van Koophandel ondernemers die het moeilijk hebben. U vindt veel informatie en tips op: www.kvk.nl/schulden of bel voor een persoonlijk advies 0800-2117.

Informatiefolder duurzaamheid en energiecoaches

In deze folder staat een overzicht van alle subsidieregelingen die een ondernemer kan helpen energie te besparen.

Ook kunnen ondernemers gebruik maken van onze energie-coaches. Tijdens een bedrijfsbezoek, dat maximaal een uur duurt, krijgt u meer inzicht en overzicht om energie te besparen. Een bezoek kost slechts 10 euro. Aanmelden kan via www.energiehuisslimwonen.nl/geldrop-mierlo

Werkgeversservicepunt Helmond-De Peel

Het werkgeversservicepunt Helmond-De Peel (samenwerking Senzer/UWV) is er voor werkgevers in onze arbeidsmarktregio. Daar staan adviseurs klaar om ondernemers te helpen en samen te kijken naar oplossingen. Kijk op Als werkgever in zwaar weer? WSP helpt.

Op de website van Senzer vindt u informatie over een eventueel bedrijfskapitaal/overbruggingskrediet of een tijdelijke uitkering. Ook kunnen zij u helpen met hulp bij schulden of begeleiding naar een gewone baan.

Problemen met betalen gemeentelijke belastingen?

U kunt de gemeente vragen om kwijtschelding of een betalingsregeling. Kijk voor meer informatie op de pagina Belastingen en heffingen, kwijtschelding.

Bent u ook inwoner van Geldrop-Mierlo?

Kijk dan op de pagina Hulp op maat welke extra maatregelen er zijn voor inwoners. Tijdens een vrijblijvend gesprek kijken we samen naar uw persoonlijke situatie en bieden we hulp op maat.

Op de pagina Schulden staat alle informatie over hulp bij schulden.

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met één van onze accountmanagers: Giel Kantelberg, 06-52342984 of Véronique van der Zee, 06-46167765