Wat moet ik doen?

Bekijk goed met wie u zaken doet!

Als het riool verstopt zit, moet er vaak een rioolontstoppingsbedrijf aan te pas komen om het probleem op te lossen. Op dit moment  zijn er bedrijven actief die hiervoor naderhand hoge kosten in rekening brengen (tot wel  € 800). Deze bedrijven staan soms bovenaan wanneer u op Google zoekt naar een bedrijf dat de verstopping op kan lossen. Op de website staat meestal alleen een telefoonnummer en geen adres- of andere contactgegevens. 

Een rioolverstoppping is vaak al vervelend genoeg. Om te voorkomen dat u ook nog eens met hoge kosten wordt geconfronteerd, adviseert de gemeente u om bij een verstopping contact op te nemen met één van de vertrouwde bedrijven waar de gemeente Geldrop-Mierlo mee samenwerkt. Deze bedrijven mogen bovendien de verstopping oplossen als blijkt dat deze op gemeentegrond grond ligt.

Rioolbedrijven

De gemeente werkt samen met onderstaande bedrijven. 

Veeg- en Rioolbedrijf Adriaans B.V.
Loeswijk 40, 5731 VL Mierlo
Tel: 0492 66 17 47
Website Adriaans Riooltechniek

Van Dijk Rioolservice
Bakelsebrug 8A, 5761 PM Bakel
Tel: 0492 55 26 85
Website Van Dijk Rioolservice

Coppelmans Rioleringswerken B.V.
Spegelt 26-28, 5674 CD Nuenen
Tel: 040 283 60 43
Website Coppelmans Rioleringswerken

Nieuwco reiniging en rioolbeheer
Jochem de Wildstraat 9, 5408 RT Volkel
Tel: 0492 79 23 97
Website Nieuwco reiniging en rioolbeheer

U maakt zelf met het bedrijf een afspraak over de werkzaamheden en de kosten die u moet betalen (zie Wat kost het?).

Let op: Als u een ander ontstoppingsbedrijf dan hierboven genoemd inschakelt, dan zijn de kosten voor uw eigen rekening.

Wat kost het?

Als u via de genoemde bedrijven een rioolprobleem laat oplossen, dan bepaalt de plaats van de verstopping in het riool wie de kosten betaalt. Als een verstopping of ander defect aan de riolering zich bevindt in uw woning of tussen het ontstoppingsstuk en uw woning, dan zijn de kosten, ongeacht de oorzaak, voor uw rekening. Als er geen ontstoppingsstuk is, dan geldt de kadastrale grens. 

Bent u tevreden over deze pagina?