Hoe werkt het?

U hebt een bromfietsrijbewijs nodig om te rijden met een scooter, brommer, snorfiets, brommobiel, quad, trike en speed-pedelec (fiets met elektrische trapondersteuning met een snelheid van maximaal 45 kilometer per uur).

Voor een bromfietsrijbewijs moet u bij het CBR een theorie-examen en praktijkexamen halen. Dit kan vanaf uw 16e jaar. Heeft u al een ander rijbewijs? Dan hoeft u geen bromfietsrijbewijs te halen en krijgt u het bromfietsrijbewijs (rijbewijs AM) automatisch bijgeschreven op uw rijbewijs. Behalve als u alleen een trekkerrijbewijs heeft. Dat geldt niet als bromfietsrijbewijs.

Voor een bijzondere bromfiets, zoals een segway, heeft u geen (bromfiets)rijbewijs nodig. Wel moet uw bromfiets een verzekeringsplaatje hebben.

Wat moet ik doen?

Nadat u het examen heeft gehaald, kunt u de volgende dag het bromfietsrijbewijs aanvragen bij de gemeente.

De gemeente Geldrop-Mierlo werkt op afspraak. Wilt u langskomen voor aanvraag van een rijbewijs?

Afspraak maken

Wat moet ik meenemen?

U betaalt uw bromfietsrijbewijs bij de aanvraag. Verder heeft u nodig:
•    uw geldige identiteitsbewijs
•    1 kleurenpasfoto die voldoet aan de richtlijnen
 

Wat kost het?

Soort rijbewijsTarief
Kosten rijbewijs€39,75 
Spoedprocedure (extra kosten)€34,10

Bij voorkeur met PIN te betalen.

Hoe lang duurt het?

Na 5 werkdagen kunt u het nieuwe rijbewijs ophalen. Heeft u het rijbewijs sneller nodig? Het is mogelijk een rijbewijs met spoed aan te vragen. Als u het rijbewijs vóór 14.00 uur aanvraagt, kunt u het meestal de volgende werkdag ophalen.

U heeft 3 maanden de tijd om uw rijbewijs op te halen.

Extra informatie

Zware overtredingen op de bromfiets tellen ook mee voor het beginnersrijbewijs. Meer informatie hierover vindt u op de CBR-website.

Als u om medische redenen bent afgekeurd voor rijbewijs A of B, blijft de categorie AM van het bromfietsrijbewijs wel geldig op uw rijbewijs.

Bekijk ook:

Bent u tevreden over deze pagina?