Geldrop-Mierlo biedt diverse wandelroutes om te vergaderen. Hiermee willen organisaties als Koninklijke Peijnenburg, St. Annaziekenhuis en gemeente Geldrop-Mierlo een gezonde leefstijl stimuleren. 

(Zie vergrote afbeelding hieronder in pdf) 

Aandacht voor gezonde leefstijl

Door fysieke inspanning te verbinden aan wandelend vergaderen stimuleren zij daarmee de aandacht voor een gezonde leefstijl in hun organisaties, een speerpunt in het personeelsbeleid van de drie organisaties. Te veel zitten heeft een slechte invloed op de gezondheid en welbevinden. Door fysieke inspanning te integreren in het dagelijkse werk worden medewerkers gezonder, gelukkiger en creatiever. Wandelend vergaderen beperkt bovendien de gezondheidsrisico’s. Op deze manier is een actieve leefstijl gemakkelijk in het werk te integreren zonder er speciaal een pauze voor te nemen. De lengte van de routes draagt ook bij aan andere positieve effecten, zoals effectief vergaderen, verhoging van de creativiteit en betrokkenheid bij collega’s.

Verweven met Textielroute

Door middel van zilveren wegmarkeringen met gekleurde weverij-wiebertjes wordt met de vergaderwandelroutes wederom de verbinding gelegd met het weverij verleden van de gemeente Geldrop-Mierlo. De routes van ca. 30 minuten leiden door het Dommeldal, het Kasteelpark en het centrum en passeren hierbij verschillende historische plekken uit het weverijverleden van onze gemeente. De routes hebben zo min mogelijk obstakels en oversteekpunten en zijn door de markeringen gemakkelijk te volgen.

Vanaf de 3 locaties zijn startpunten, maar er kan op elk punt worden aangehaakt. Dat maakt het voor iedereen geschikt die in klein gezelschap op een actieve, gezonde manier wil vergaderen, lunchwandelen of gewoon even lekker een ommetje wil maken.