Fietsen in de Dommelvallei

Verweven - textielhistorie 

Verleden Verweven in Heden, ook wel Verweven genoemd, is het thema waarin de textielhistorie van onze gemeente centraal staat. Deze textielhistorie is een onderdeel van onze identiteit, ons DNA. Textiel was namelijk zowel in Geldrop als in Mierlo een belangrijke inkomstenbron voor de inwoners. Het thema Verweven is niet alleen terug te vinden in ons Weverijmuseum. Het is ook zichtbaar en voelbaar op diverse plekken in onze gemeente.
Om het thema Verweven verder uit te dragen werkt de gemeente sinds 2019 samen met de Stichting Villagemarketing. De Stichting Villagemarketing Geldrop-Mierlo stelt zich tot doel: het vergroten van de herkenbaarheid en aantrekkelijkheid van Geldrop-Mierlo als gemeente op het gebied van wonen, leven en economie door een publiek en privaat breed gedragen ontwikkeling. 
Wilt u meer informatie over het thema verweven?  Of wenst u in contact  te komen met de Stichting Villagemarketing? Wij verwijzen u graag door naar www.verweven.nl
 

Attracties en highlights

Geldrop en Mierlo kennen vele attracties en highlights, die ook terug te vinden zijn op de website van de VVV. Een van die highlights is Kasteel Geldrop met haar prachtige tuinen en de kinderboerderij. Ook de Brigidakerk, het Horecaplein, Dierenrijk in Mierlo, de Standardmolen en Spa Sense zijn echte trekpleisters. Daarnaast zijn bezoeken aan recreatiegebied de Smelen, golfbaan de Gulbergen en het Weverijmuseum Geldrop een aanrader. 
De combinatie van de ligging in de regio Brainport en de bijzondere natuur- en heidegebieden is belangrijk voor toerisme en recreatie. De gemeente ligt aan de rand van de Strabrechtse heide. Ook het groene Middengebied tussen de twee kernen is belangrijk. Waarschijnlijk krijgt dit gebied de status van 'rijksbufferzone'. Dat betekent dat het groengebied blijft. Het is een belangrijke ecologische verbinding tussen Het Rijk van Dommel en Aa met onder andere Gulbergen en de Strabrechtse heide. In 2019 is er een recreatieve fietsverbinding gerealiseerd met daarbij een nieuwe brug over het Eindhovens kanaal. 

Aanbod overnachtingen

Door de combinatie van groen en grote stad is er in de gemeente een groot aantal hotels, campings en B&B's. Ketens als Roompot, NH Hotels en Carlton hebben een (inter)nationale klantenkring. Geldrop-Mierlo telt jaarlijks ongeveer 450.000 overnachtingen, van toeristen en zakelijke gasten. Voor een kleine gemeente is dat aantal uniek.

Meer informatie

Hebt u een vraag? Of wilt u meer informatie over het toerisme- en recreatiebeleid? Neem dan contact op met Giel Kantelberg via telefoonnummer 040 289 38 93.

Relevante pagina’s

Documenten

Interessante websites