Geldrop-Mierlo kent vele attracties en highlights waarvan onze inwoners, recreanten en toeristen kunnen genieten. Jaarlijks overnachten er zo’n 450.000 toeristen in Geldrop-Mierlo bij een van onze talloze logiesvertrekkers. Met recht kan gezegd worden dat Geldrop-Mierlo goed scoort op het recreatieve en toeristische vlak. Een van die highlights is Kasteel Geldrop met haar prachtige tuinen en de kinderboerderij. Ook de Brigidakerk, het Horecaplein, Dierenrijk in Mierlo, de Standardmolen en Spa Sense zijn echte trekpleisters. Maar er is zoveel meer te doen, denk aan het bezoeken aan recreatiegebied de Smelen, de golfbaan op Gulbergen en het Weverijmuseum Geldrop. Er is voor iedereen wat wils, sportief, lekker lui, in de buitenlucht of heerlijk culinair genieten bij de restaurants of cafe’s.

Geldrop-Mierlo ligt in de regio Brainport en de bijzondere natuur- en heidegebieden is belangrijk voor de sector recreatie en toerisme. De gemeente ligt aan de rand van de Strabrechtse heide. Ook het groene Middengebied tussen de twee kernen van onze gemeente is belangrijk. Het is een ecologische verbinding tussen Het Rijk van Dommel en Aa met onder andere Gulbergen en de Strabrechtse heide. Al deze natuur is goed bereikbaar door middel van prachtige fiets- en wandelroutes die goed zijn uitgepijld.

Al deze highlights en attracties zijn terug te vinden op de website van Visit Geldrop-Mierlo(externe link).

Weverijmuseum

Geldrop-Mierlo Verweeft & Vermaakt

Verweeft & Vermaakt, ook wel Verweven genoemd, is het thema waarin de textielhistorie van onze gemeente centraal staat. Deze textielhistorie is een onderdeel van onze identiteit, ons DNA. Textiel was namelijk zowel in Geldrop als in Mierlo een belangrijke inkomstenbron voor de inwoners. Het thema Verweven is niet alleen terug te vinden in ons Weverijmuseum. Het is ook zichtbaar en voelbaar op diverse plekken in onze gemeente.

Om het thema Verweven verder uit te dragen werkt de gemeente sinds 2019 samen met de Stichting Villagemarketing. De Stichting Villagemarketing Geldrop-Mierlo stelt zich tot doel: het vergroten van de herkenbaarheid en aantrekkelijkheid van Geldrop-Mierlo.

Wilt u meer informatie over het thema Verweeft & Vermaakt?  Of wenst u in contact te komen met de Stichting Villagemarketing? Wij verwijzen u graag door naar de website van Visit Geldrop-Mierlo(externe link).

Een kamer in B&B Ouwe Beuk

Aanbod overnachtingen

Door de combinatie van veel groen en dichtbij de grote steden Eindhoven en Helmond is onze gemeente aantrekkelijk om in te overnachten. Er zijn een groot aantal hotels, campings en B&B's, binnen alle niveau’s qua comfor. Logeren in de natuur op bospark t Wolfsven, of sportief bij Hotel HUP Hotel, maar kamperen bij de boer tot landelijk logeren in een B&B. Geldrop-Mierlo heeft alles in huis

Meer informatie

Heeft u een vraag? Of wilt u meer informatie over het toerisme- en recreatiebeleid? Neem dan contact op met Giel Kantelberg via telefoonnummer 040 289 38 93 of bezoek Visit Geldrop-Mierlo(externe link).