Wat is het?

De milieustraat is bedoeld voor afval dat u niet mee kunt geven met het gewone afval. Bijvoorbeeld grofvuil, tuinafval of afval van gebruiksgoederen, zoals koelkasten, televisies en huishoudelijke apparaten. Maar ook:

 • Incontinentiemateriaal;
 • Piepschuim of tempex (moet wel schoon en droog wordt aangeleverd);
 • (Klein) chemisch afval: verf, batterijen en olieproducten;
 • Asbest. Voor het inleveren van asbest gelden speciale regels. Kijk voor meer informatie bij het product Asbest verwijderen.

Hoe werkt het?

Breng uw ongewone afval naar de milieustraat, gelegen op het adres Industriepark 8, Geldrop.

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 13.00 - 17.00 uur
Zaterdag: 10.00 - 16.00 uur
Zondag: gesloten

Voorwaarden

 • Al het afval moet gescheiden worden aangeleverd en in de daarvoor bestemde containers worden gedaan. Bij twijfel vraag het onze medewerkers. Zij helpen u graag.
 • Per keer mag maximaal 2m3 afval gebracht worden.
 • Huisvuilcontainers zijn niet toegestaan en worden dus geweigerd.
 • Aan de poort wordt nagekeken wat u aanbiedt en wordt het tarief bepaald.
 • U betaalt naar de duurste afvalsoort.
 • Na elk bezoek ontvangt u een betalingsbewijs.
 • Kinderen mogen de auto niet verlaten.
 • U moet zich op de milieustraat kunnen legitimeren.
 • Gereedschappen (spades, rieken, bezems) zijn slecht beperkt aanwezig. U kunt daarom het beste uw eigen gereedschap meebrengen.

Wat kost het?

Het tarief dat u moet betalen voor uw grofvuil, hangt af van de hoeveelheid, de samenstelling en het soort afval dat u aanbiedt. De hoogte van dit bedrag wordt aan de poort bepaald.

CategorieKosten

Categorie 1

Wit en bruingoed (wasmachines, koel-,vrieskasten, televisies e.d.), kadavers van kleine huisdieren, asbest tot 35m2, afgewerkte olie (max. 5 liter), klein chemisch afval (medicijnen, lampen, batterijen, verf, basen, zuren), retourglas (flessen e.d.), vlakglas, papier, karton, textiel, schoeisel, kringloopgoederen, ferro/non-ferro metalen, kunststof flacons, (harde) plastics, drankenkartons, frietvet of -olie, luiers, banden van een personenauto (maximaal 4 stuks), piepschuim, droge matrassen.

Gratis
 Natte matrassen (maximaal 3 stuks, prijs per stuk)€10,-

Categorie 2

A en B hout (onbewerkt of geschilderd hout), grond (niet chemisch verontreinigd), groenafval, fijn restafval, gips, vloerbedekking.

Tot maximaal 0,1m3: €4,-Van 0,1 m³ tot 1 m³: €10,-Van 1 m³ tot max 2 m³: €20,-

Categorie 3

Bouw- en sloopafval; puin (schoon/vuil); dakleer, C-hout (geïmpregneerd hout), grof restafval (o.a. meubilair, vervuilde isolatie/piepschuim)

Tot 0,1 m³: €4,-Van 0,1 m3 tot 1 m3: €20,-Van 1 m3 tot max 2 m3: €40,-

Vuilniszakken van maximaal 40 liter met huishoudelijk restafval

Maximaal 2 stuks

(Dit bedrag komt bovenop de prijs voor het andere afval dat tegelijkertijd wordt aangeboden).

€4,-

Als u de milieustraat vaker dan 6 keer bezoekt, veranderen de tarieven. Kijk hiervoor op de website van Cure: tarieven milieustraat Geldrop-Mierlo.

Wat heb ik nodig?

Neem uw gemeentepas en pinpas mee. U kunt alleen met uw pinpas betalen.

Extra informatie

Voor vragen over de Milieustraat, kunt u contact opnemen met de klantenservice van Cure afvalbeheer. Zij zijn bereikbaar via telefoonnummer (040) 2500 130.

Luiers en incontinentiemateriaal

In Geldrop-Mierlo kunt u luiers en incontinentiemateriaal apart inleveren op de milieustraat. De milieustraat in Geldrop is gelukkig niet de enige optie. Er zijn in Mierlo diverse locaties waar dit materiaal gratis in te leveren is en dat zijn:

 • De ondergrondse container op de hoek bij 't Schrijverke op Luchen
 • De container bij sporthal De Weijer: deze staat buiten tijdens de openingstijden van de sporthal en wordt 's avonds naar binnen gereden.
 • Containers bij alle kinderdagverblijven (KDV): deze zijn voor het KDV en de klanten van het KDV, maar ervaring leert dat deze ook door anderen gebruikt worden. Uit het oogpunt van afvalscheiding is dit alleen maar goed. Deze containers worden op kosten van de gemeente geledigd en het is geen bedrijfsafval voor het KDV.