NEE-NEE sticker, NEE-JA sticker, JA-JA sticker

Bij de gemeente kunt u stickers krijgen voor op uw brievenbus. Op deze stickers staat welke reclame u wel of niet wilt krijgen. Het gaat om post waar uw adres niet op staat. Bijvoorbeeld reclamefolders en huis-aan-huisbladen.

Wilt u ook geen reclame krijgen waar uw adres wél op staat, dan kunt u zich daarvoor afmelden bij de Stichting Postfilter.

JA-JA sticker

Vanaf 1 september 2022 gaat de gemeente gebruik maken van JA – JA sticker. Het doel van de JA – JA sticker is om de hoeveelheid oud-papier terug te dringen. Hierdoor hoeven er minder bomen gekapt te worden. Dat is beter voor het milieu. ​U kunt de Ja-Ja sticker gratis ophalen bij de gemeente.

Nieuwe situatie 

  • Wilt u reclame en huis-aan-huis bladen blijven ontvangen? Dan plakt u een JA – JA sticker op uw brievenbus.
  • Wilt u geen reclame ontvangen, maar wel huis-aan-huis bladen? Dan hoeft u in principe geen sticker op uw brievenbus te plakken. Ook woningen met een NEE – JA sticker op de brievenbus ontvangen geen reclame, wel huis-aan-huis bladen.
  • Als u een NEE - NEE sticker op uw brievenbus plakt, ontvangt u geen reclame en geen huis-aan-huis bladen.

Overzicht stickers

Ongeadresseerd reclamedrukwerk gewenst

Ongeadresseerd huis-aan-huis bladen gewenst

Ja-Ja stickers

Ja

Ja

Geen sticker

Nee

Ja

Nee-Ja sticker

Nee

Ja

Nee-Nee sticker

Nee

Nee

Vorrbeeld ja-ja sticker
Voorbeeld van een Ja-Ja sticker zoals op te halen is op het gemeentehuis in Geldrop.

Digitale alternatieven

Veel reclamefolders zijn tegenwoordig ook digitaal beschikbaar via de website van de aanbieder of via verzamelwebsites waar folders van verschillende merken zijn verzameld. Hierdoor kunt u de folders blijven bekijken zonder het papieren afval.

NEE-NEE sticker, NEE-JA sticker

Oude stickers blijven ook met de invoering van de Ja-Ja sticker van toepassing. 

  • U plakt een NEE-NEE sticker op uw brievenbus als u geen ongeadresseerde reclame en geen huis-aan-huisbladen wilt ontvangen (huidige situatie).
  • U plakt een NEE-JA sticker op uw brievenbus als u geen ongeadresseerde reclame, maar wél huis-aan-huisbladen wilt ontvangen.

​U kunt de stickers gratis ophalen bij de gemeente. U kunt de stickers ook tegen betaling bestellen via de website neeneeneeja.nl.

Bij de Stichting Postfilter kunt u aangeven dat u geen reclame met uw adres erop wilt krijgen.

Toch ongewenst drukwerk ontvangen?

Wanneer u desondanks toch nog ongewenst drukwerk ontvangt dan kunt u dit melden bij de gemeente. Digitaal via melding openbare ruimte of telefonisch (040) 28 93 893. Wij nemen dan contact op met de distributeur.