Bij de gemeente kunt u stickers krijgen voor op uw brievenbus. Op deze stickers staat welke reclame u wel of niet wilt krijgen. Het gaat om post waar uw adres niet op staat. Bijvoorbeeld reclamefolders en huis-aan-huisbladen.

Wilt u ook geen reclame krijgen waar uw adres wél op staat, dan kunt u zich daarvoor afmelden bij de Stichting Postfilter.

NEE-NEE sticker, NEE-JA sticker

  • U plakt een NEE-NEE sticker op uw brievenbus als u geen ongeadresseerde reclame en geen huis-aan-huisbladen wilt ontvangen (huidige situatie).
  • U plakt een NEE-JA sticker op uw brievenbus als u geen ongeadresseerde reclame, maar wél huis-aan-huisbladen wilt ontvangen.

​U kunt de stickers gratis ophalen bij de gemeente. U kunt de stickers ook tegen betaling bestellen via de website neeneeneeja.nl.

Bij de Stichting Postfilter kunt u aangeven dat u geen reclame met uw adres erop wilt krijgen.

JA-JA sticker

We gaan gebruik maken van JA – JA stickers in onze gemeente in plaats van de bestaande NEE – NEE stickers. Het doel van de JA – JA sticker is om de hoeveelheid oud-papier terug te dringen. Hierdoor hoeven er minder bomen gekapt te worden. Dat is beter voor het milieu. We verwachten dit niet voor het derde kwartaal in te voeren. We houden u op de hoogte over de stand van zaken.

Nieuwe situatie (na derde kwartaal 2020)

  • Wilt u reclame en huis-aan-huis bladen blijven ontvangen? Dan plakt u een JA – JA sticker op uw brievenbus.
  • Wilt u geen reclame ontvangen, maar wel huis-aan-huis bladen? Dan plakt u, net als nu, een NEE – JA sticker op uw brievenbus.
  • Als u geen sticker op uw brievenbus plakt, ontvangt u geen reclame en geen huis-aan-huis bladen.

Het werkt dus precies andersom. Nu geeft u aan geen reclame en huis-aan-huis bladen te willen ontvangen met een NEE – NEE sticker. Vanaf invoering van de JA – JA sticker geeft u juist aan als u wel reclame en huis-aan-huis bladen wilt ontvangen.