Bij de gemeente kunt u stickers krijgen voor op uw brievenbus. Op deze stickers staat welke reclame u wel of niet wilt krijgen. Het gaat om post waar uw adres niet op staat. Bijvoorbeeld reclamefolders en huis-aan-huisbladen.

Wilt u ook geen reclame krijgen waar uw adres wél op staat, dan kunt u zich daarvoor afmelden bij de Stichting Postfilter.

NEE-NEE sticker, NEE-JA sticker

  • U plakt een NEE-NEE sticker op uw brievenbus als u geen ongeadresseerde reclame en geen huis-aan-huisbladen wilt ontvangen (huidige situatie).
  • U plakt een NEE-JA sticker op uw brievenbus als u geen ongeadresseerde reclame, maar wél huis-aan-huisbladen wilt ontvangen.

​U kunt de stickers gratis ophalen bij de gemeente. U kunt de stickers ook tegen betaling bestellen via de website neeneeneeja.nl.

Bij de Stichting Postfilter kunt u aangeven dat u geen reclame met uw adres erop wilt krijgen.

JA-JA sticker

We gaan midden 2021 gebruik maken van JA – JA stickers in onze gemeente in plaats van de bestaande NEE – NEE stickers. Het doel van de JA – JA sticker is om de hoeveelheid oud-papier terug te dringen. Hierdoor hoeven er minder bomen gekapt te worden. Dat is beter voor het milieu. We verwachten dit medio 2021 in te voeren. We brengen u op de hoogte wanneer deze stickers bij ons verkrijgbaar zijn. 

Nieuwe situatie (medio 2021)

  • Wilt u reclame en huis-aan-huis bladen blijven ontvangen? Dan plakt u een JA – JA sticker op uw brievenbus.
  • Wilt u geen reclame ontvangen, maar wel huis-aan-huis bladen? Dan plakt u, net als nu, een NEE – JA sticker op uw brievenbus.
  • Als u geen sticker op uw brievenbus plakt, ontvangt u geen reclame en geen huis-aan-huis bladen.

Het werkt dus precies andersom. Nu geeft u aan geen reclame en huis-aan-huis bladen te willen ontvangen met een NEE – NEE sticker. Vanaf invoering van de JA – JA sticker geeft u juist aan als u wel reclame en huis-aan-huis bladen wilt ontvangen.