Wat is het?

In de buurt van het centrum of in een gebied met betaald parkeren zijn geen eigen parkeerplaatsen. Woont u of hebt u een bedrijf in zo'n gebied? Vraag dan bij de gemeente een parkeervergunning aan.

Naast de parkeervergunning voor bewoners en bedrijven zijn er ook vergunningen voor (incidentele) bezoekers (alleen geldig bij Hofdael). 
 

Hoe werkt het?

Parkeervergunning aanvragen 

U kunt bovenstaand formulier ingevuld sturen naar het e-mailadres gemeente@geldrop-mierlo.nl of het postadres: Postbus 10101, 5660 GA Geldrop.

Bewonersvergunning

Als u een bewonersvergunning wilt aanvragen, moet u als aanvrager ingeschreven zijn op het adres waarvoor de vergunning wordt aangevraagd en moet de auto op uw naam staan. Als het gaat om een leaseauto, moet er een kopie van het leasecontract worden ingediend.

Bezoekersvergunning (alleen voor Hofdael)

Als u een bezoekersvergunning wilt aanvragen of wilt wijzigen, moet u ingeschreven zijn op het adres waarvoor u de vergunning aanvraagt.

Tijdelijke parkeervergunning

Gaat u tijdelijk in een gebied werken waar u betaald moet parkeren? Uw werkgever kan een tijdelijke parkeervergunning voor u aanvragen bij de gemeente.

Zakelijke vergunning

Voor het aanvragen van een zakelijke vergunning moet het bedrijf ingeschreven zijn bij de Kamer van Koophandel en op het adres waar de vergunning wordt aangevraagd. Een zakelijke vergunning kan alleen worden afgegeven als de vergunning noodzakelijk is voor de bedrijfsvoering. Deze is niet bedoeld voor woon-/werkverkeer. 

Wat moet ik doen?

U vraagt de parkeervergunning aan bij de gemeente.

Wat moet ik meenemen?

Voor het aanvragen van een parkeervergunning hebt u het volgende nodig:

  • uw DigiD
  • uw gegevens voor internetbankieren

Als u de vergunning nodig hebt voor uw leaseauto of bedrijfswagen, hebt u een van de volgende documenten nodig:

  • Een kopie van het leasecontract.
  • Een verklaring van uw werkgever waarin staat dat u de auto gebruikt voor uw werk.

Hoe lang duurt het?

U ontvangt de nieuwe parkeervergunning per post. Een gewijzigde vergunning moet worden afgehaald, omdat de oude vergunning moet worden ingeleverd. Binnen één werkweek na indienen van de aanvraag bellen wij u voor een afhaalafspraak.

Wat kost het?

GebiedTarief particulier per jaar Tarief zakelijk per jaar
Gebied a t/m h€132€268,80
Gebied i t/m l€52,80€106,80
Gebied m t/m q€37,20€72,00

Een parkeervergunning kan niet in maandelijkse termen worden betaald. 

Wanneer u niet het hele jaar gebruik maakt van de parkeervergunning, worden de kosten verrekend. U ontvangt restitutie als u een aanvraag/wijzigingsformulier samen met de originele vergunning inlevert. De kosten worden verrekend vanaf de datum van inleveren.

Overzicht parkeergebieden Geldrop 

Extra informatie

Bezwaar maken

U kunt bezwaar maken tegen de beslissing op uw aanvraag. Doe dit binnen 6 weken. Bent u het daarna niet eens met de uitspraak op het bezwaarschrift? Teken dan beroep aan bij de rechtbank.

Interessante websites

Bent u tevreden over deze pagina?