Woningbouwplan De Waag

Sinds het vrijkomen van de brandweerkazerne en het bijbehorende terrein aan Vesperstraat 33 in Mierlo zijn de gemeente Geldrop-Mierlo en Woonstichting Compaen in gesprek gegaan om op die locatie woningen te realiseren. De oude kazerne is in de afgelopen weken gesloopt om plaats te maken voor het plan ‘de Waag’. Woonstichting Compaen gaat daar 20 sociale huurappartementen realiseren.

Planning

Met de sloop van de oude brandweerkazerne zijn de voorbereidingen gestart. Er moet echter nog meer worden gedaan voor dat er gebouwd kan worden door de aannemer. Tijdens het bouwrijp maken legt de gemeente, samen met de nutsbedrijven, de benodigde riolering en leidingen aan. Ook wordt alvast de basis gelegd voor de nieuwe weg. Deze werkzaamheden zullen rond de bouwvakvakantie klaar zijn.

Aansluitend start na de bouwvakvakantie de aannemer met de bouw van de appartementen. Als alles voorspoedig verloopt kunnen de eerste huurders in de herfst van 2024 hun intrek nemen. Natuurlijk zorgt de gemeente ervoor dat de wegen en het groen er dan ook snel weer netjes bijliggen.

Project Woningbouwplan de Waag

Inrichtingsplan openbare ruimte

Omdat ook de openbare ruimte van de locatie anders wordt ingericht, is er een inrichtingsplan opgesteld waarvoor omwonenden tijdens de informatieavonden op enkele punten inbreng hebben gegeven.

Klik op de afbeelding om het volledige inrichtingsplan van de openbare ruimte "De Waag" te bekijken.

Vragen en meer informatie:

Voor meer informatie of vragen over het project De Waag kunt u contact opnemen met de gemeentelijk projectleider Suzanne Willems via telefoonnummer (040) 289 38 93 of per e-mail op s.willems@geldrop-mierlo.nl.

Heeft u interesse in het huren van een appartement in dit nieuwe complex? Neem dan contact op met Woonstichting Compaen via telefoonnummer 0492-579090 of per e-mail naar info@compaen-wonen.nl.

  • Bekijk het ontwerp en meer informatie op ruimtelijkeplannen.nl (invoeren bij Plannen zoeken: Vesperstraat 33, 5731 GR, Mierlo)

Gerelateerd nieuws