Het huwelijk wordt gesloten door één van onze enthousiaste en ervaren BABS-en (Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand).

Angelle van der Helm

Trouwambtenaar Angelle van der Helm

"Op het moment dat je dit leest zijn jullie druk bezig met de voorbereidingen van jullie huwelijk. Een paar weken voor de huwelijksdatum is er een gesprek met een huwelijksambtenaar.

Mijn naam is Angelle van der Helm. Ik ben getrouwd en moeder van twee zonen en huwelijksambtenaar. Om een persoonlijke sfeer te creëren ga ik graag bij de aanstaande bruidsparen langs om zo samen een ceremonie voor te bereiden waar jullie met veel plezier op terug kunnen kijken. In een gesprek komen jullie wensen en ideeën aan de orde.

Voor nu wens ik jullie nog veel succes en plezier toe met alle dingen die nog gedaan moeten worden voor de grote dag. Graag tot ziens!"

Petra Wilms-Nelissen

Trouwambtenaar Petra Wilms-Nelissen

"Mijn naam is Petra Wilms-Nelissen. Sinds 2010 sluit ik huwelijken met veel plezier.

Ik vind het belangrijk dat het bruidspaar centraal staat tijdens de ceremonie. Na een voorgesprek maak ik een persoonlijke speech waarin het bruidspaar zichzelf herkent. 

Voor mij is het een eer deel uit te mogen maken van een van de belangrijkste dagen in het leven van twee mensen: hun huwelijksdag.

Ik wens jullie nog veel plezier met de voorbereidingen en wellicht tot ziens."

Jeanne Haarman-van de Kamp

Trouwambtenaar Jeanne Haarman-van de Kamp

"Toen ik in 2002 de mogelijkheid kreeg om BABS te worden, heb ik deze kans met beide handen aangegrepen. Ik voelde me vanaf het begin als een vis in het water, het was helemaal op mijn lijf geschreven.

Ik ben een gevoelsmens met een gezonde dosis humor, die oprecht geïnteresseerd is in mensen en dan bedoel ik ALLE mensen! Juist de diversiteit van levensstijl en religie, met de daarbij behorende verhalen, vind ik altijd weer boeiend en het is fijn om te horen hoe men in het leven staat en wat hen beweegt.

Voorafgaand aan het huwelijk ga ik met het bruidspaar in gesprek, om er achter te komen wat hun persoonlijke wensen zijn en hoe zij de ceremonie voor ogen zien. Daarna maak ik voor ieder bruidspaar een originele persoonlijke speech en zorg dat de ceremonie helemaal volgens hun wens verloopt.

Ik heb het mooiste beroep van de hele wereld en ik vind het elke keer weer heel bijzonder, dat ik dit werk mag doen!"

Renée van Oers

Trouwambtenaar Renée van Oers

"Mijn naam is Renée van Oers. Ik ben al jarenlang trouwambtenaar en ik vind dit nog steeds het mooiste vak wat er is.

Ieder bruidspaar is anders en iedere relatie is uniek. Aanvoelen wat mensen willen en hun verhaal goed verwoorden blijft een uitdaging. Eén waar ik elke keer opnieuw vol enthousiasme mee aan de slag ga. Natuurlijk is er ook ruimte voor eigen ideeën en wensen. 

Een steentje bij kunnen dragen aan die mooie dag in het leven van twee mensen, daar doe ik het voor!"

Vivianne van Bijsterveld

Trouwambtenaar Babs Vivianne van Bijsterveld

“Mijn naam is Vivianne van Bijsterveld. Ik ben getrouwd, trotse moeder van een zoon en een dochter, en huwelijksambtenaar.

Een huwelijksvoltrekking vind ik een bijzonder moment, en een huwelijk een belangrijk verbond dat geliefden met elkaar kunnen sluiten. Ieder mens is uniek. Zo ook ieder huwelijk. Geaardheid, etnische achtergrond, geloof, trouwen is het feest van de liefde.

Ik ben benieuwd naar jullie verhaal. Hoe hebben jullie elkaar ontmoet, waarom trouwen, wie zijn jullie getuigen en waarom? Ik vind het belangrijk dat jullie, het bruidspaar, centraal staan tijdens de ceremonie. Het is een eer om een steentje bij te dragen aan jullie mooie dag.

Voor nu wens ik jullie veel succes en vooral veel plezier met alle voorbereidingen van jullie aanstaande huwelijk.”

Hanneke Binneweg (inval-BABS, daarom niet op verzoek beschikbaar)

Trouwambtenaar Hanneke Binneweg

"Even voorstellen: mijn naam is Hanneke Binneweg en ik ben sinds 2011 met heel veel plezier trouwambtenaar voor de gemeente Geldrop-Mierlo.

Je trouwdag...een belangrijke en heel persoonlijke gebeurtenis in je leven.

Graag wil ik daar aan bijdragen met een mooie, sfeervolle en ontspannen ceremonie.

Jullie zijn het middelpunt met een persoonlijke speech waarbij er gelachen, maar ook een traantje weggepinkt mag worden.

Humor, mogelijk maken en een warme sfeer creëeren, daar doe ik iedere keer weer mijn uiterste best voor!"

Monique Willems

Trouwambtenaar Monique Wilms

"Wat leuk dat jullie ervoor gekozen hebben om jullie liefde te bezegelen met een huwelijk of geregistreerd partnerschap. Van harte gefeliciteerd.

Jullie zijn nu volop bezig met de voorbereidingen. En of je nu droomt van een grootse bruiloft met veel toeters en bellen, of juist van een klein, intiem huwelijksfeest, het moment dat je “Ja” tegen elkaar zegt, is een onvergetelijke gebeurtenis.

Ik ben Monique Willems, trouwambtenaar van de gemeente Geldrop-Mierlo en het is voor mij een voorrecht om van deze gebeurtenis een bijzonder moment te maken. Graag wil ik een paar weken voor de bruiloft kennis met jullie maken, om jullie verhalen te horen en om samen de ceremonie voor te bereiden, vanzelfsprekend met alle aandacht voor jullie inbreng en wensen.

Ik kijk ernaar uit om jullie te ontmoeten."

U kunt uw eventuele voorkeur voor een trouwambtenaar doorgeven aan gemeente@geldrop-mierlo.nl onder vermelding van keuze BABS.

Een eigen trouwambtenaar

U kunt ook een familielid, vriend of kennis vragen uw huwelijk of geregistreerd partnerschap te voltrekken. Hiervoor zijn twee mogelijkheden:

  • De ceremonie wordt samen voltrokken door uw gewenste trouwambtenaar (ceremoniële deel/speech) én onze trouwambtenaar (officiële deel/ja-woord. U kunt in dit geval geen voorkeur voor een trouwambtenaar opgeven). Hier is geen verdere aanvraag voor nodig en er zijn geen extra kosten aan verbonden. Wel vragen wij u dit bij ons aan te geven.
  • De door u gewenste trouwambtenaar neemt de hele voltrekking voor zijn of haar rekening. Hij of zij wordt benoemd als 1-dags BABS voor de gemeente Geldrop-Mierlo. Deze persoon moet al wel in dienst zijn bij een gemeente als (Buitengewoon) Ambtenaar van de Burgerlijke Stand.

Benoeming tot trouwambtenaar aanvragen

Om benoemd te worden tot 1-dags BABS moet voldaan worden aan een aantal regels. Deze regels staan in het reglement burgerlijke stand.

U kunt een verzoek indienen voor het benoemen van de 1-dags BABS via onderstaand formulier:

Download het 'verzoek benoeming 1-dags BABS'

Het verzoek voor de benoeming moet uiterlijk één maand voor het voltrekken van het huwelijk of geregistreerd partnerschap zijn ingediend. 

Kosten

In 2022 kost een verzoek tot het benoemen van een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand voor 1 dag: €199,50.

 

Extra informatie

Lees meer over trouwen en trouwlocaties.