In Mierlo kunt u op bijna alle plaatsen gratis parkeren. In het centrum van Geldrop kunt u ook op een aantal plaatsen gratis parkeren, op andere locaties in het centrum van Geldrop moet u betalen. 
Lees meer over betaald parkeren

Boete

  • Wanneer u geen parkeergeld betaalt, kunt u een parkeerbon krijgen. De kosten hiervan zijn € 64,50. Dit heet een naheffingsaanslag.
  • Foutparkeren is een overtreding.  Hieronder verstaan wij onder andere het parkeren op openbaar groen, op de stoep of bij een parkeerverbod. Illegaal parkeren op een gehandicaptenparkeerplaats wordt beboet met € 390,- (exclusief administratiekosten). De afhandeling van boetes verloopt niet via de gemeente, maar via het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) in Leeuwarden. 
     

Bent u het niet eens met de parkeerboete?

Bezwaar maken parkeerboete

Blauwe zone

In Geldrop is er een gebied met een blauwe zone, namelijk bij het politiebureau en bij het parkeerterrein De Meent en achter het gemeentehuis. Bij huize Bethanië in Mierlo is ook een blauwe zone. Deze zone is aangegeven met een blauw bord en de vakken hebben een blauwe marketing. De maximale parkeertijd is twee uur. U heeft een parkeerschijf nodig om te parkeren. Die moet duidelijk zichtbaar in uw voertuig liggen. Op de schijf geeft u aan hoe laat u begint met parkeren. Dit geldt op maandag tot en met vrijdag van 9 tot 18 uur. Buiten die tijden en in het weekend is het parkeren vrij. Een parkeerschijf kost ongeveer 1 euro en is te koop bij diverse winkels waaronder winkels voor automaterialen, huishoudwinkels en benzinestations.
 

Ontheffing

Als u langer wilt parkeren in de blauwe zone, dan kunt u een ontheffing aanvragen bij de gemeente. Lees meer over ontheffing.
 

Gehandicapten

Gehandicapten met een gehandicaptenparkeerkaart hoeven geen parkeergeld te betalen en mogen op de voor hen gereserveerde invalidenparkeerplaatsen parkeren. Als de verkeerssituatie het toelaat, kunt u een eigen gehandicaptenparkeerplaats bij uw woning krijgen. 
 

Parkeerbeleid

Klachten over parkeeroverlast?  Maak een melding openbare ruimte. U kunt tijdens kantooruren ook bellen naar het algemene telefoonnummer 040 289 38 93.