Inschrijven als woningzoekende

Als u op zoek bent naar een huurwoning, kunt u zich inschrijven als woningzoekende. U heeft dan kans op een sociale huurwoning. Deze woonruimte is vooral bedoeld voor mensen tot een bepaald inkomen. Als u meer verdient, heeft u hier geen recht op. U kunt dan kijken voor verhuur bij makelaars of particuliere verhuur (niet via een woningbouwvereniging of woningcorporatie).

Bent u 18 jaar of ouder? En bent u Nederlander of heeft u een geldige verblijfstatus? Dan kunt u zich inschrijven bij woningcorporaties die zorgen voor de verdeling van sociale huurwoningen. In Geldrop zijn dat woningstichtingen Woonbedrijf en Wooninc. en in Mierlo is dat woningbouwvereniging Compaen. Aan het inschrijven zitten soms extra kosten vast. 

Tijdelijk contract jongeren

Voor jongeren bestaat er een tijdelijk contract. Jongeren tussen 18 en 28 jaar kunnen een huurcontract voor vijf jaar krijgen. De woonruimte moet wel speciaal voor jongeren bedoeld zijn. Lees meer op de website van de Woonbond. Op de website van de Rijksoverheid staat informatie over sociale huurwoningen.

Seniorenwoning

Inschrijven voor een seniorenwoning valt niet onder de Wmo. In Geldrop kunt u hiervoor terecht bij de Woonizie, in Mierlo kan dit bij Compaen.

Bent u tevreden over deze pagina?