Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen over jeugd & gezin in onze gemeente? Meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief. 

Trainingen MEE

Voor kwetsbare kinderen zijn sociale vaardigheden niet altijd vanzelfsprekend. Soms moeten ze hierin gecoacht worden. De sociale vaardigheidstraining van MEE is een goed middel waarbij de kinderen met elkaar en van elkaar kunnen leren.

De training is bedoeld voor kinderen van 7-9 jaar en van 10-12 jaar die moeite hebben met sociale vaardigheden. Via gesprekken, spelactiviteiten en oefeningen kunnen de kinderen ervaringen en gevoelens met elkaar delen en worden er verschillende thema’s besproken. Denk aan thema’s als pesten, grenzen aangeven, nee zeggen, emoties en vrienden maken en onderhouden.

De training bestaat uit acht bijeenkomsten en is in Geldrop. Meedoen kost niets. De training zou in januari starten, maar door de lockdown waar we nu in zitten is nog niet duidelijk wanneer deze weer gegeven kan worden. U kunt uw kind wel alvast aanmelden. Vul het aanmeldformulier in en stuur het naar servicepunt@meedemeentgroep.nl. Kijk voor meer informatie op de website van MEE(externe link).