Geldrop-Mierlo bestaat uit sterke en vitale wijken, buurten en straten. Wijken waar mensen zich veilig voelen en waar de kwaliteit van de leefomgeving als positief wordt ervaren. Dit bereiken wij graag samen met u als inwoners van Geldrop-Mierlo. De gemeente helpt hierbij door ondersteuning te bieden bij het vinden van oplossingen voor vragen waar u als inwoner in het dagelijks leven tegenaan loopt.

Groepsfoto van de gebiedsregisseurs

Gebiedsregisseur als aanspreekpunt in de wijk

Gebiedsregisseurs zijn het herkenbare aanspreekpunt voor inwoners in de wijk en zijn vaak in de wijk aanwezig. De gebiedsregisseurs:

  • Verbinden en ondersteunen inwoners om samen ideeën uit te voeren;
  • Denken mee met inwoners en maatschappelijke organisaties;
  • Nemen zelf initiatieven om tot verbeteringen te komen;
  • Stimuleren inwoners om zelf actief een bijdrage te leveren aan hun leefomgeving;
  • Stemmen af om tot een optimaal resultaat te komen.

De gebiedsregisseurs zijn er niet voor een scheve stoeptegel of een veldje dat niet netjes gemaaid is. Voor deze zaken kunt u een melding openbare ruimte maken.

Contact

Bij vragen neem gerust contact op met een van onze gebiedsregisseurs:

U kunt ook contact opnemen door te bellen naar het telefoonnummer (040) 289 38 93

Denk mee en ga samen aan de slag

Heeft u een goed idee voor uw buurt? Ga dan samen met de gemeente aan de slag om uw buurt (nog) prettiger te maken voor iedereen. Denk bijvoorbeeld aan het verbeteren van de contacten in de wijk, het tegengaan van eenzaamheid, het opzetten van buurtpreventie, het organiseren van schoonmaakactie(s), buurt- of sportactiviteiten voor kinderen en/of ouderen. Er is nog veel meer mogelijk.

Heeft u een goed idee of initiatief? Neem dan contact op met één van de gebiedsregisseurs. U kunt natuurlijk ook naar een van onze werkplekken in de wijk komen. Zie onderstaand overzicht. 

Subsidie voor buurtactiviteiten

De gemeente geeft subsidie aan buurtbewoners voor het organiseren van een buurt-, straat- of wijkactiviteit. Door activiteiten te organiseren leren bewoners elkaar beter kennen. Dit zorgt voor een betere leefbaarheid in uw buurt of straat. Mensen spreken elkaar hierdoor makkelijker aan, letten beter op elkaar en willen hierdoor ook meer voor elkaar doen. Gemeente Geldrop-Mierlo vindt de leefbaarheid in haar wijken zo belangrijk dat wij subsidies geven om dit te bevorderen. Zo helpen we u financieel met het organiseren van een activiteit.

Wij adviseren u altijd om contact op te nemen met de gebiedsregisseur uit uw wijk om uw plannen vooraf door te spreken. Zij kunnen u ondersteunen in de organisatie. Meer informatie over het aanvragen van de subsidie vindt u op deze pagina.

Werkplekken in de wijk

De gebiedsregisseurs zijn wekelijks te vinden op hun verschillende werkplekken in de wijk. Kom gerust eens bij ons langs met uw vragen of ideeën voor de wijk! Wij zijn op de volgende werkplekken te vinden:

Braakhuizen Zuid

Vrijdagochtend van 9.00-10.00 uur: Dienstencentrum Sint Jozef (op alle even weken is de gebiedsregisseur aanwezig)

Geldrop Centrum

Woensdag: regelmatig op de weekmarkt

Coevering

Dinsdag van 13:00 uur tot 14:30 uur: de Dreef, Willem Barentszweg 69

Vrijdag van 10:00 – 12:00 (op afspraak): St. Cyr., Wethouder van den Eijndenstraat 1.

Akert

Woensdag van 11:00 uur tot 12:00 uur: wijkgebouw D'n Akert, Eikelaar 2A.

Kastanjehof

Op de oneven weken op locatie Kastanjehof (adres Kastanjehof 1 t/m 176, 5664 RS) werkt de Gebiedsregisseur van 13u tot 14.30u. Op de even weken NIET.

Mierlo

Maandag van 9.00 -11.00: Hof van Bethanië, Heer van Scherpenzeelweg 9

Maandag van 14.00 -15.00: d’n Intheek, Dorpsstraat 113

Woensdag van 10.00-11.00: Hof van Bethanië, Heer van Scherpenzeelweg 9

Woensdag van 11.00 tot 12.00: Patronaat, Heer van Scherpenzeelweg 14

Donderdag: regelmatig op de weekmarkt

Mocht het je niet lukken om naar de werkplek van de gebiedsregisseur in je eigen wijk te komen of heeft de gebiedsregisseur geen werkplek in jouw wijk? Dan ben je ook van harte welkom op een andere locatie. Of bel of mail direct met een gebiedsregisseur uit je wijk.

Meer informatie  

Interessante websites