Veel mensen hebben het op dit moment financieel moeilijk. Door de coronamaatregelen zijn er banen verdwenen en ondernemers kunnen hun werk niet of maar deels uitoefenen. Hierdoor hebben veel mensen minder inkomen dan voorheen. Zij hebben daarom mogelijk moeite om hun woonkosten te betalen. Om hen tijdelijk te helpen is er de TONK.

Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK)

De TONK is een eenmalig bedrag  voor mensen die als gevolg van de coronamaatregelen een stuk minder inkomen hebben dan vorig jaar. En hierdoor problemen hebben met het betalen van de woonkosten. Het gaat dan om de huur of de hypotheek. Het is een eenmalig bedrag tussen de 750 en 1250 euro. Het bedrag hangt bijvoorbeeld af van hoe hoog de woonlasten zijn. Bent u ondernemer en heeft u een Tozo-uitkering? Dan kan de TONK hierop een aanvulling zijn.

Voor wie is de TONK?

Voor inwoners die door de coronamaatregelen in januari 2021 meer dan 25% minder netto inkomen hebben dan in januari 2020 en als gevolg problemen hebben met het betalen van de woonkosten. 

Hoe vraag ik de TONK aan?

Voor inwoners van Geldrop-Mierlo wordt de aanvraag gedaan bij Senzer. U kunt een TONK-uitkering vanaf 22 maart 2021 tot uiterlijk 1 augustus 2021 aanvragen. Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op de website van Senzer.

Het aanmeldformulier vindt u vanaf 22 maart op de website van Senzer.