Beleidsregels verkiezingsreclame

Het maken van verkiezingsreclame in de gemeente Geldrop-Mierlo is aan regels gebonden. Het is niet toegestaan om op andere wijze verkiezingsreclame te maken dan op de wijze die door de gemeente Geldrop-Mierlo wordt aangeboden.

Het nieuwe bord met de posters van de politieke partijen

Pilot

In 2024 zal de wijze waarop verkiezingsreclame gemaakt kan worden afwijken van eerdere jaren.  Er zal géén zogenaamde “plakdag” georganiseerd worden. Het plakken van papieren posters op de verkiezingsborden wordt vervangen door het plaatsen van een spandoek.

Politieke partijen kunnen in plaats van een papieren poster een digitale poster aanleveren. Deze digitale posters zullen gezamenlijk verwerkt worden in één verkiezingsspandoek dat op de gebruikelijke locaties wordt geplaatst. 

Termijn aanleveren digitale poster

Wij vragen u de digitale poster zo vroeg mogelijk bij ons aan te leveren. Uiterlijk op maandag 29 april 2024 uur moet de digitale poster bij ons ontvangen zijn om nog op het verkiezingsspandoek geplaatst te kunnen worden. U kunt de poster mailen naar verkiezingen@geldrop-mierlo.nl met het verzoek de aangeleverde poster te plaatsen op het verkiezingsspandoek.

Formaat digitale poster

De digitale poster moet aangeleverd worden in formaat A1 (841 x 595 mm) staande poster met afloop (geen witranden) in HR (hoge resolutie), bij voorkeur een .EPS-bestand. 

Een .PNG- of .JPG-bestand kunnen wij ook verwerken.

Plaatsing verkiezingsspandoeken

De spandoeken zullen in de week van 20 mei 2024 worden geplaatst op de volgende locaties:

 Aanplakplaatsen in Geldrop:

 1. Papenvoort naast de kerk
 2. Eindhovenseweg ter hoogte van Hulst
 3.  Volderstraat tegenover Magdalenahof
 4. Kruispunt laan der Vier Heemskinderen – Bogardeind (middenberm)
 5. Dommeldalseweg tussen postkantoor en medisch centrum
 6. De middenberm van de Laan der Vier Heemskinderen ter hoogte van WC Coevering
 7. Laan van Tolkien ter hoogte van Elros
 8. Middenberm Gijzenrooiseweg ter hoogte van Isuldur tussen lichtmast 193 en 194
 9. Middenberm Gijzenrooiseweg ter hoogte van Rielsedijk tussen lichtmast 56 en 57
 10. Hoek Frodo – Laan van Tolkien

Aanplakplaatsen in Mierlo:

 1. Dorpsstraat ter hoogte van het voormalige gemeentehuis
 2. Bekelaar tegenover de Dwerguil
 3. Santheuvel West -Kerkakkers
 4. Geldropseweg ter hoogte van Ambachtweg

Reclame in en buiten het stembureau

In het stembureau mogen geen activiteiten plaatsvinden die erop zijn gericht de kiezers in hun keuze te beïnvloeden. Het is dan ook verboden om op de dag van de verkiezingen verkiezingsreclame te maken in of in de onmiddellijke nabijheid van een stembureau. Kijk voor meer informatie over de regels in en buiten het stembureau: https://www.kiesraad.nl/verkiezingen/europees-parlement/organiseren-verkiezing/verkiezingscampagne

Vragen?

Heeft u nog vragen? Stel ze dan via een e-mail naar verkiezingen@geldrop-mierlo.nl of bel met het team Verkiezingen op telefoonnummer 040 - 289 38 93.