Er zijn verschillende soorten verslaving. Denk aan verslaafd zijn aan alcohol, drugs, gokken of gamen. We spreken over een verslaving als je niet zonder een stof of een gewoonte kunt. Je wilt wel stoppen, maar je kunt het niet. Je hebt minder aandacht voor je werk of je omgeving. Je gaat bijvoorbeeld door met drugs gebruiken, ook al krijg je er (geld)problemen van. Je hebt er steeds meer van nodig. Als je het niet gebruikt krijg je ontwenningsverschijnselen, zoals angst, slecht slapen, weinig rust in uw lijf of kwaadheid.

Zelf hulp zoeken


Alcohol

 

Heeft u een probleem met alcohol? Kijk op Alcoholinfo.

 

Drugs

 

Voor informatie over drugs kunt u terecht bij Drugsinfo.

 

Gokken

 

Gokt u veel? Kijk voor informatie eens op de website van de Anonieme Gokkers Omgeving Gokkers (AGOG).

 

Gamen

 

Ook gamen en internetten kunnen verslavend zijn. Maak afspraken met uzelf over hoelang u per dag online bent. Op de website Gameninfo test u of gamen voor u een hobby of een verslaving is.


 

Eten

 

Over eetverslavingen of eetstoornissen is nog niet veel bekend. Er zijn verschillende eetstoornissen, zoals anorexia en boulimia. Een eetstoornis heeft meestal niets te maken met eten en gewicht. Vaak gaat het om stress, problemen of ongelukkig zijn.

Op de website Dieetditdieetdat vindt u informatie over voeding. Wilt u liever persoonlijk advies? Maak een afspraak met een diëtist. U leert dan wat goede voeding is en om uw eetgewoonten te veranderen. Denkt u dat u een eetverslaving heeft? Ga naar uw huisarts.

 

Huisarts


Wil u liever persoonlijk advies over uw verslaving? Ga dan naar de huisarts. U kunt dan worden doorgestuurd naar een hulpverlener. Vraag bij uw zorgverzekering of u hiervoor verzekerd bent.

Bent u tevreden over deze pagina?