We zijn een groot deel van ons leven bezig met werken. Meestal gaat dat goed. Toch is het niet raar als het even niet lekker loopt. Soms zijn er problemen op het werk, bijvoorbeeld een arbeidsconflict of een ziekte. Ook als u zelfstandig ondernemer bent, kunt u problemen krijgen. Het is goed om te weten wat er mogelijk is.

Waarover wilt u meer weten?

Arbeidsconflict

Bij een arbeidsconflict zijn er problemen op het werk met bijvoorbeeld een collega of een leidinggevende.  Praat erover met iemand, bijvoorbeeld met de vertrouwenspersoon van het bedrijf, of een personeelsadviseur. Kunt u door het conflict uw werk niet goed doen? Of voelt u zich hierdoor erg gespannen? Maak dan een afspraak bij de Arbo-arts van het bedrijf.

Zijn de problemen met praten niet op te lossen en heeft u juridisch advies nodig? Kijk op de website van het Juridisch Loket voor advies, tips en voorbeeldbrieven die u kunt gebruiken.

 

Website Juridisch Loket

 

Dreigen met ontslag


Dreigt uw werkgever om u te ontslaan? Werk gewoon door. Zet nergens uw handtekening onder. Juridisch advies, tips en voorbeeldbrieven vindt u op de website van het Juridisch Loket. U kunt hier ook terecht als u er zelf niet uit komt.

Problemen met eigen bedrijf

 

Bent u zelfstandige en heeft u problemen? U bent niet de enige. De meeste ondernemers heeft wel eens zakelijke tegenslag meegemaakt. Zoek meteen naar een oplossing. Hoe herkent u bijvoorbeeld dat het niet goed gaat? Hoe zorgt u dat uw boekhouding weer op orde komt? Hoe maakt u uw bedrijf weer gezond? Bel met de Comebacklijn van de Kamer van Koophandel (KvK), of kijk op de website. U krijgt advies, maar er staan ook verhalen op de website van ondernemers die hetzelfde hebben meegemaakt.

Bel de Comebacklijn: 0800 1014

Arbeidsongeschrikt of ziek

Bent u arbeidsongeschikt of ziek geworden terwijl u in loondienst was? Geef dit door aan uw werkgever. Uw werkgever geeft uw ziekmelding door aan de bedrijfsarts. Een bedrijfsarts beoordeelt of u nog/weer kunt werken en op welke manier. Neem voor vragen contact op met de Arbo-arts van uw werkgever. U kunt ook kijken op de website van het UWV, of advies vragen bij het Juridisch Loket. U vindt hier ook voorbeeldbrieven die u kunt gebruiken als er een probleem is met uw werkgever. 

Bent u tevreden over deze pagina?