Veel bedrijven van klein tot groot worden hard geraakt door de energiecrisis. Het kabinet werkt aan een plan voor compensatie, de TEK-regeling (tegemoetkoming energiekosten, maar dat is bovendien niet voor alle ondernemers van toepassing. Heeft u nu hulp nodig? Kijk welke hulp er nu al voor u is.

Maatregelen van de overheid voor ondernemers met een hoge energierekening

De overheid neemt verschillende maatregelen om bedrijven (deels) te compenseren. Er is nog veel in voorbereiding. Op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland staat een overzicht van nieuwe en bestaande regelingen.

Kamer van Koophandel

De laatste informatie over hulp bij energiekosten voor ondernemers staat op de website Ondernemersplein van de Kamer van Koophandel.

Ook ondersteunt de Kamer van Koophandel ondernemers die het moeilijk hebben. U vindt veel informatie en tips op: www.kvk.nl/schulden(externe link) of bel voor een persoonlijk advies 0800-2117.

Werkgeversservicepunt Helmond-De Peel

Het werkgeversservicepunt Helmond-De Peel (samenwerking Senzer/UWV) is er voor werkgevers in onze arbeidsmarktregio. Daar staan adviseurs klaar om ondernemers te helpen en samen te kijken naar oplossingen. Kijk op Als werkgever in zwaar weer? WSP helpt(externe link).

Op de website van Senzer(externe link) vindt u informatie over een eventueel bedrijfskapitaal/overbruggingskrediet of een tijdelijke uitkering. Ook kunnen zij u helpen met hulp bij schulden of begeleiding naar een gewone baan.

Problemen met betalen gemeentelijke belastingen?

U kunt de gemeente vragen om kwijtschelding of een betalingsregeling. Kijk voor meer informatie op de pagina Belastingen en heffingen, kwijtschelding.

Heeft u door de energiecrisis privé financiële zorgen?

Kijk dan op de pagina Hulp op maat welke extra maatregelen er zijn voor inwoners. Tijdens een vrijblijvend gesprek kijken we samen naar uw persoonlijke situatie en bieden we hulp op maat.

Op de pagina Schulden staat alle informatie over hulp bij schulden.

Informatiefolder duurzaamheid en energiecoaches

In deze folder staat een overzicht van alle subsidieregelingen die een ondernemer kan helpen energie te besparen.

Ook kunnen ondernemers gebruik maken van onze energie-coaches. Tijdens een bedrijfsbezoek, dat maximaal een uur duurt, krijgt u meer inzicht en overzicht om energie te besparen. Een bezoek kost slechts 10 euro. Aanmelden kan via www.energiehuisslimwonen.nl/geldrop-mierlo(externe link)

Heeft u nog vragen?

De accountmanagers voor bedrijven van de gemeente helpen u graag verder. Kijk voor meer informatie en contactgegevens op https://www.geldrop-mierlo.nl/contactpersonen-voor-ondernemers.