In het kader van corona maatregelen kunnen er beperkingen zijn in het aantal aanwezigen tijdens een huwelijksvoltrekking.

Gemeente Geldrop-Mierlo beschikt over een aantal vaste trouwlocaties. Deze locaties voldoen aan alle eisen gesteld in het reglement burgerlijke stand. Daar kan dus zonder meer een huwelijksvoltrekking plaatsvinden. De kosten van de locatiehuur staan los van de kosten voor de huwelijksvoltrekking. Het bruidspaar moet zelf contact opnemen met de locatie. 

Cocody

Zwembadweg 15
5663 PL Geldrop

Een schitterende locatie voor de mooiste dag van uw leven! Uw huwelijksceremonie buiten aan het water, een knallend feest, intiem diner of sfeervolle receptie? Bijna alles is mogelijk!

Kijk voor meer informatie op www.cocody.nl.

De Cuijt

Burg. Termeerstraat 50
5731 SE Mierlo

Een schitterende locatie aan het kanaal in een authentiek bourgondische sfeer voor de mooiste dag van uw leven!

Kijk voor meer informatie op www.decuijt.nl.

De Strabrechtse Hoeve

Aardborstweg 19
5731 PS Mierlo

Wie in Mierlo ‘dé dag van zijn leven’ extra glans wil geven kan daarvoor de huwelijksplechtigheid laten plaatsvinden bij de Strabrechtse Hoeve. Deze fraaie Bourgondische hoeve ligt in de bosrijke omgeving in het buitengebied van Mierlo. 

Kijk voor meer informatie op www.destrabrechtsehoeve.nl.

Grand Café Taste

Heuvel 7
5664 HK Geldrop

Het mooie Grand Cafe Taste in het centrum van Geldrop is gevestigd in het monumentale fabriekshuis uit 1854 van de voormalige wollenstoffenfabriek A. v.d. Heuvel en Zn.

Kijk voor meer informatie op www.grandcafetaste.nl.

Hoog en Droog

WC Coevering 32
Geldrop

Wie een perfecte bruiloft wil, is bij Partycentrum Hoog & Droog aan het juiste adres.

Kijk voor meer informatie op de website www.hoogendroog.com.

Kasteel Geldrop

Mierloseweg 1
5662KA Geldrop
tel. (040) 280 12 30

Kasteel Geldrop is de meest stijlvolle trouwlocatie van de gemeente Geldrop-Mierlo. Het kasteel met het omliggende prachtige 140-jaar oude park vormt het decor van nostalgie, rust en romantiek. De plek spreekt tot de verbeelding en is mede daardoor erg geliefd bij bruidsparen uit het hele land.

Kijk voor meer informatie op www.kasteelgeldrop.nl.

Oude Raadhuis

Dorpsstraat 134
Mierlo

Het oude raadhuis aan de buitenkant.
Het oude raadhuis aan de binnenkant.

In het oude Raadhuis kunt u met een gezelschap van maximaal 30 personen terecht.

De trouwzaal van het Raadhuis is op de 1e verdieping. Vanwege de monumentale status is er geen speciale voorziening voor rolstoelgebruikers, maar er is wel een traplift aanwezig.

De trouwzaal is in het voorjaar 2014 helemaal vernieuwd.

Wilt u hier trouwen, neem dan contact op met de gemeente, cluster Inwoners via telefoonnummer 040 289 38 93.

De Villa aan de buitenkant.

Villa gemeentehuis

Hofstraat 4
5664 HT Geldrop

De Villa van binnen.

In de villa (naast het gemeentehuis in Geldrop) kunt u terecht met een gezelschap van 30 personen.

De trouwzaal in de villa is voor rolstoelgebruikers toegankelijk. Wilt u hier trouwen, neem dan contact op met de gemeente, cluster Inwoners via telefoonnummer 040 289 38 93.

Zelf een trouwlocatie kiezen

U kunt zelf ook een andere plek kiezen om te trouwen. Misschien wilt u trouwen op een plek waar u een bijzondere herinnering aan heeft. De locatie moet wel voldoen aan de eisen in het reglement burgerlijke stand. Dit wordt door de gemeente getoetst. Het is het verstandig op tijd contact op te nemen met de gemeente. Die kan u ook vertellen of u eventueel nog vergunningen nodig heeft.

Kosten

In 2021 kost het laten toetsen van een trouwlocatie €119,- Dit bedrag is exclusief de huurkosten van de trouwlocatie. Let op: u betaalt dit bedrag altijd, ook als de locatie niet geschikt blijkt te zijn. Kijk voor de overige kosten bij trouwen en geregistreerd partnerschap.

Aanvragen

Toetsen eenmalige trouwlocatie

Bezwaar en beroep

U kunt bezwaar maken tegen de beslissing op uw aanvraag. Doe dit binnen 6 weken. Bent u het daarna niet eens met de uitspraak op het bezwaarschrift? Teken dan beroep aan bij de rechtbank.

Bent u tevreden over deze pagina?