Wat is het?

Ieder huis (behalve hoogbouw) heeft een groene container voor gft-afval en een grijze container voor restafval. Het standaard formaat is 140 liter. De containers worden door Cure Afvalbeheer beheerd en geleegd. 

Bij hoogbouw staan ondergrondse afvalcontainers met twee openingen: voor normale vuilniszakken (40 liter) en voor pedaalemmerzakken (maximaal 25 liter). Met de gemeentepas kunt u de ondergrondse container openen. Op de website van Cure Afvalbeheer vindt u een handleiding over het gebruik van de ondergrondse afvalcontainer.

Hoe werkt het?

Op de website van Cure leest u wanneer het afval wordt opgehaald in uw straat.

Afvalkalender

Wat kost het?

Voor het laten legen van uw afvalcontainer of het storten van afval in de ondergrondse afvalcontainer betaalt u afvalstoffenheffing. Wat u precies moet betalen, leest u op de pagina over de afvalstoffenheffing.
 

Wat moet ik doen?

Afvalcontainer kapot of kwijt

Een kapotte of verdwenen afvalcontainer meldt u bij Cure Afvalbeheer
Is de ondergrondse afvalcontainer vol of kapot? Ook dit meldt u bij Cure.

Afvalcontainer omruilen

Wilt u uw container omruilen voor een grotere (240 liter) of kleinere (140 liter) container? Neem hiervoor contact op met Cure Afvalbeheer

Extra container

U kunt een extra afvalcontainer aanvragen. Als u in de voorgaande periode meer dan 20 keer uw container hebt laten legen, is de extra container gratis.

 

Extra informatie

Bent u tevreden over deze pagina?