Alle inwoners in Geldrop-Mierlo verdienen het om fit, gezond en gelukkig te leven in de eigen leefomgeving: thuis, op school, het werk en de vrije tijd. Gezondheid en een gezonde leefstijl zijn van onschatbare waarde. We richten ons daarbij meer en meer op preventie, het ‘voorkomen van’.   
Met als rode draad veerkracht en vitaliteit van inwoners en hun sociale omgeving om met veranderingen en tegenslag te kunnen omgaan.

Via verschillende initiatieven en diverse organisaties gebeuren er in Geldrop-Mierlo al veel goede dingen om mensen aan een gezonde leefstijl te helpen. Tegelijkertijd streven we ernaar preventie en gezondheid nóg meer onderdeel van het dagelijks leven te maken. Een gezonde leefstijl moet voor iedereen gemakkelijk en een gewoonte (kunnen) worden.

Het is belangrijk dat inwoners, lokale partners en gemeente elkaar daarvoor weten te vinden en de handen ineen slaan. Om dit te onderstrepen sluiten we het Lokaal Preventieakkoord ‘Geldrop-Mierlo FIT&PIT’ en brengen zo een beweging op gang naar een gezonder Geldrop-Mierlo voor en door iedereen. Klik hieronder om het document te bekijken.

Lokaal Preventieakkoord ‘Geldrop-Mierlo FIT&PIT’

Win een diner voor twee

Bedenk jij het gezondste recept van Geldrop-Mierlo? 

Gezonde recepten hoeven niet altijd moeilijk, saai of minder lekker te zijn. Bovendien bevatten deze recepten veel groenten, vezels, vitamines en eiwitten,
precies wat jij nodig hebt. Help jij andere inwoners van Geldrop-Mierlo aan leuke, makkelijke en gezonde recepten? Van bloemkoolcurry en venkelsalade met appel tot preitaart. Doe mee aan deze wedstrijd en maak kans op een gezond 3-gangen menu van Eethuis Reintje uit Mierlo!


Meedoen?

Stuur jouw recept in vóór 31 oktober a.s. 
Insturen recept

De winnaars worden in de week van 15 november bekend gemaakt.

Het recept...
…bevat minimaal 250 gram groente
…bevat een volwaardige vleesvervanger of onbewerkt vlees
…is bereid met olie, vloeibare margarine of vloeibaar bak- en braadvet
…is bereid zonder pakjes en zakjes

Kijk voor meer informatie op de website van het Voedingscentrum en de richtlijnen over gezond avondeten.