Alle inwoners in Geldrop-Mierlo verdienen het om fit, gezond en gelukkig te leven in de eigen leefomgeving: thuis, op school, het werk en de vrije tijd. Gezondheid en een gezonde leefstijl zijn van onschatbare waarde. We richten ons daarbij meer en meer op preventie, het ‘voorkomen van’.   
Met als rode draad veerkracht en vitaliteit van inwoners en hun sociale omgeving om met veranderingen en tegenslag te kunnen omgaan.

Via verschillende initiatieven en diverse organisaties gebeuren er in Geldrop-Mierlo al veel goede dingen om mensen aan een gezonde leefstijl te helpen. Tegelijkertijd streven we ernaar preventie en gezondheid nóg meer onderdeel van het dagelijks leven te maken. Een gezonde leefstijl moet voor iedereen gemakkelijk en een gewoonte (kunnen) worden.

Het is belangrijk dat inwoners, lokale partners en gemeente elkaar daarvoor weten te vinden en de handen ineen slaan. Om dit te onderstrepen sluiten we het Lokaal Preventieakkoord ‘Geldrop-Mierlo FIT&PIT’ en brengen zo een beweging op gang naar een gezonder Geldrop-Mierlo voor en door iedereen. Klik hieronder om het document te bekijken.

Lokaal Preventieakkoord ‘Geldrop-Mierlo FIT&PIT’

Fiets- en wandelroutes Fit en Pit

Alle inwoners in Geldrop-Mierlo verdienen het om fit, gezond en gelukkig te leven in de eigen leefomgeving: thuis, op school, het werk en de vrije tijd. Gezondheid en een gezonde leefstijl zijn van onschatbare waarde. ‘Geldrop-Mierlo FIT&PIT’ wil een beweging op gang brengen naar een gezonder Geldrop-Mierlo voor en door iedereen.

Fiets of wandel door de mooie natuur en langs bijzondere bezienswaardigheden in de gemeente, en ontdek wat voor moois de gemeente Geldrop-Mierlo u te bieden heeft!

Tijdens deze fiets- en wandeltocht zijn er leuke opdrachten om uit te voeren en komt u langs de leukste punten van de gemeente Geldrop-Mierlo.
De fietstocht start bij het gemeentehuis en is 6 kilometer lang. De wandeltocht is 2,5 kilometer lang en start vanaf het Queensvenpad in Geldrop.

U kunt de routes hier downloaden. 

Gezondste recept van Geldrop-Mierlo

Op 15 september hebben Sint Anna Zorggroep, LEVgroep,  Leef! Geldrop-Mierlo, GGD Brabant-Zuidoost en Stichting Villagemarketing het Lokaal Preventieakkoord Geldrop-Mierlo Fit&Pit getekend. Gezamenlijk stimuleren zij alle inwoners in Geldrop-Mierlo om fi t, gezond en gelukkig te leven in de
eigen leefomgeving: thuis, op school, het werk en de vrije tijd. Een van de acties was het uitschrijven van een ideeënwedstrijd voor het gezondste recept van Geldrop-Mierlo.


Hieronder vindt u het winnende recept van Leonore Belksma.