Langstraat Geldrop

Het centrum van Geldrop moet meer een gebied worden waar bezoekers graag komen en langer willen blijven. De nieuwe visie voor de ontwikkeling van het centrum is vooral gericht op het verbeteren van het bestaande centrum. 

Beleidsnota's

De drie beleidsnota's, beeldkwaliteitsplan, beleidsnota Reclame en Terrassen en de Stimuleringsregeling gevelverbetering zijn vastgesteld. In december 2019 is er een nieuwe centrumvisie 2.0 vastgesteld. Een uitvoeringsprogramma op basis van deze visie wordt opgesteld.

Hier vindt u een infographic met beknopte informatie over centrumvisie Geldrop.

Uitgevoerde projectdelen

Verschillende straten in het centrum van Geldrop zijn al opnieuw ingericht, zoals het Horecaplein, de Langstraat en de Korte Kerkstraat. Straten die nog volgen zijn de Heuvel en de Hofstraat. Zij worden in dezelfde stijl ingericht als de straten die al opnieuw zijn ingericht.  

Ook de rotonde vlakbij de kerk in het centrum is aangepast. De parkeermeters zijn vervangen en er is een voetgangersbewegwijzering aangebracht. 

Herinrichting Heuvel

De Heuvel (tussen Nieuwendijk en Horecaplein) wordt opnieuw ingericht. Kijk voor meer informatie op de projectpagina Herinrichting Heuvel deelplan 1 in Geldrop.

Herinrichting Hofstraat

De Hofstraat, de verbindingsweg van parkeerterreinen Achter de Kerk en de Meent en het parkeerterrein van de Meent worden opnieuw ingericht. Kijk voor meer informatie op de projectpagina Herinrichting Hofstraat en De Meent.

Contactinformatie

Op deze website vindt u meer informatie over Geldrop centrum(externe link)

Voor algemene vragen over het centrumplan Geldrop kunt u contact opnemen met Barbara Savelsberg. Heeft u vragen over de inrichting van de openbare ruimte, dan kunt u contact opnemen met Frans van Ravenstein. Zij zijn bereikbaar via telefoonnummer 040 289 38 93 of e-mailadres gemeente@geldrop-mierlo.nl.