Wat is het?

Bij een openbare laadpaal kunt u uw elektrische auto opladen. Op deze website kunt u de laadpalen in onze gemeente en daarbuiten vinden. Het netwerk van openbare laadpalen wordt de komende jaren uitgebreid. 

Parkeren bij een laadpaal langs de openbare weg is alleen voor ladende (dus aangesloten) elektrische auto's.

Veelgestelde vragen

Hoe werkt het?

Wilt u een verzoek indienen voor het plaatsen van een oplaadpaal in de buurt van uw woning?

Aanvragen publieke laadpaal

Er gelden een aantal voorwaarden voor het plaatsen van openbare laadpalen:

  1. U heeft geen parkeergelegenheid op eigen terrein, zoals een oprit, carport e.d. Is dit wel het geval dan kunt u uw eigen oplaadpunt maken en komt u niet in aanmerking;
  2. De aanvrager gebruikt of gaat een elektrische auto gebruiken. Dit kunt u aantonen met een kentekenbewijs, aankoopcontract of leasecontract;
  3. Binnen een afstand van 300 meter van uw woning of bedrijf is geen openbare laadpaal aanwezig. Is dit wel het geval dan komt u niet in aanmerking voor nog een laadpaal.
  4. Wij gaan zo efficiënt mogelijk om met de openbare ruimte. We zoeken binnen loopafstand van 300 meter naar de meest geschikte plek.
  5. Aanvragen worden in principe op volgorde van binnenkomst behandeld. Om een betere spreiding over de gemeente te bevorderen, kunnen we hiervan afwijken.

Wat kost het?

Voor het opladen aan een openbare laadpaal heeft u een laadpas nodig. U kunt hiervoor een abonnement afsluiten bij een van de aanbieders te vinden op de website van EVnetNL. De kosten voor het abonnement en voor de elektriciteit betaalt u aan de aanbieder.

Extra informatie

Heeft u meer vragen over een aanvraag van een laadpaal? Neem dan contact op met Erica Derijcke via telefoonnummer 040 289 38 93.

Bekijk ook