De gemeente vervangt weer verouderde straatverlichting door nieuwere duurzame verlichting. De oude energie onzuinige armaturen worden vervangen door nieuwe energiezuinige armaturen.

In de maanden februari en maart start de firma Heijmans met de werkzaamheden in de volgende straten:

Geldrop:

Balin, Bifur, Bofur, Dori, Durin, Dwalin, Erebor, Fili, Genoenhuis, Gimli, Kili, Meriadoc, Pepijn, Peregrijn, Thorin, Bosuil, Bovenland, Bunderland, Diepe Vaart, Geerland, Gersteland, Gildestraat, Grasland, Haverland, Hoeveland, Hooiland, Klaverland, Kleinland, Korenland, Kruisboog, Morgenland, P.J. Zweegersplein, Papenvoort, Peulland, Rapenland, Roggeland, Schaarland, Schutsboom, Tarweland, Vendelier, Winnensland, Zaailand en Zomerland.

Mierlo:

Dwerguil, Kerkuil, Ransuil, Sneeuwuil, Steenuil en Velduil.

Op dit moment is niet precies aan te geven in welke weken er in welke straat gewerkt wordt. Tijdens de werkzaamheden kan er enige hinder voor het verkeer zijn.

Nieuwe duurzame verlichting

De nieuwe armaturen zijn voorzien van LED’s welke wit licht geven, het licht nauwkeuriger sturen, minder energie verbruiken en dimbaar zijn. Door de vervanging van de armaturen kan het zijn dat de lichtbeleving anders is dan voorheen. Dit vraagt om een gewenningsperiode. Met deze vervangingen realiseert de gemeente weer een energiebesparing en draagt daarmee bij aan een doelstelling van het Energieakkoord, het terugdringen van het energieverbruik in de openbare verlichting.