We zijn op dit moment bezig met het aanpakken van de speelplekken in de volgende wijken in Geldrop - Akert, Centrum, Genoenhuis en Zesgehuchten – en in Mierlo - Neerakkers 1 en 2 en Loeswijk. Dat doen we op basis van het nieuwe speelruimteplan. Er komen nieuwe ontwerpen en om die te maken, hebben we de hulp nodig van kinderen en (groot)ouders uit deze wijken. Zij weten immers het beste waar, hoe en wanneer ze het liefste spelen. Daarom organiseren we op 11 mei in Mierlo en op 18 mei in Geldrop een inloopbijeenkomst.

Enquête

We zijn nu bezig met de tweede fase van de uitvoering van het speelruimteplan. Eind 2021 hebben we kinderen en (groot)ouders uit deze wijken al gevraagd om een enquête in te vullen. We zijn met de antwoorden aan de slag gegaan en hebben zo de eerste schetsen van nieuwe speelplekken gemaakt. We zijn erg benieuwd wat jullie daarvan vinden.

Inloopbijeenkomsten

Tijdens de inloopbijeenkomsten zijn deze schetsen te bekijken en is er gelegenheid om hierop te reageren en/of vragen te stellen. De reacties die we krijgen, nemen we mee bij het maken van de definitieve ontwerpen. Hieronder is te lezen waar en wanneer de bijeenkomsten zijn. Jullie kunnen op elk moment gedurende de bijeenkomst binnenlopen. Aanmelden is niet nodig.

  • Voor Mierlo

    Woensdag 11 mei tussen 16:00 en 20:00 uur in Loesje (Toon Bekx zaal).
     
  • Voor Geldrop

    Woensdag 18 mei tussen 16:00 en 20:00 uur in het gemeentehuis ('t Plein).

Meer informatie

Lees hier meer over het speelruimteplan van de gemeente Geldrop-Mierlo.

Speelruimteplan

In 2019 is het nieuwe Speelruimteplan vastgesteld. Het plan heeft de titel ‘Samen ontdekken wat je kan!’ In het plan staat wat we met onze speelplekken de komende jaren willen bereiken. We willen samen uitdagende speelplekken maken én plekken waar jong en oud elkaar kunnen ontmoeten. Een speelplek moet uitnodigen tot ontdekken. Je moet er op avontuur kunnen gaan.

Eerste fase klaar

De afgelopen twee jaar hebben we - samen met de bewoners van die wijken (Braakhuizen en Skandia/Hulst in Geldrop en Luchen, Kerkakkers en De Loo/Boslaan in Mierlo) - gewerkt aan het uitvoeren van fase 1 van het Speelruimteplan. Dat is inmiddels afgerond. Fase 2 moet in 2023 klaar zijn. In 2025 staat vervolgens de afronding van de laatste fase op de planning.