We willen allemaal plezierig en gelukkig ouder worden. Actief blijven in de maatschappij geeft zin en richting. Maar hoe doe je dat? Op tijd nadenken over hoe je je leven inricht na je pensioen helpt daarbij.

Verschillende organisaties en gemeenten motiveren inwoners van de Brainportregio een STAP te zetten om hun gezondheid te verbeteren. Hiervoor is de website www.destapnaargezonder.nl gelanceerd. ‘DE STAP naar gezonder’ is een gratis, onafhankelijk platform voor zelfhulp met tips, activiteiten en andere handige hulpmiddelen waarmee iedereen direct aan de slag kan. Zo vind je er bijvoorbeeld tips om eenzaamheid te verminderen, hulpmiddelen die helpen bij het zo lang mogelijk en veilig thuis wonen en advies over hoe om te gaan met geldzaken. 

Campagne ‘Doen na je pensioen’

Van maandag 8 april t/m 28 april loopt de campagne ‘Doen na je pensioen’. 

Het doel van de campagne is om mensen tussen 60 en 70 jaar aan te moedigen om actief te blijven en te genieten van het leven na hun pensioen. Het pensioen is een periode waarin vaak veel meer ruimte is voor ontspanning en rust. Toch is het ook heel belangrijk om dingen te blijven doen na het pensioen. Zo blijft het lichaam fit en de geest scherp.

Een herkenbaar thema voor jou of iemand in je omgeving? Kijk dan eens op www.doennajepensioen.nl. Hier vind je tips, activiteiten, lokale clubs, cursussen en sociale evenementen. Via een korte vragenlijst kom je op een pagina met gepersonaliseerd aanbod.