Bij ernstige incidenten kan de (lokale) overheid crisis.nl(externe link) inzetten. Is er in jouw omgeving sprake van een calamiteit, maar vind je hier geen informatie? Luister dan naar je regionale omroep of kijk op de website van de gemeente of de veiligheidsregio(externe link).

Een overheidsinstantie kan via crisis.nl informatie geven over een ramp of ernstige calamiteit. Het besluit om de website crisis.nl in te zetten, ligt bij een overheidsinstanties, zoals gemeente, veiligheidsregio of het Rijk.

Kijk voor meer informatie op crisis.nl(externe link)

NL-Alert

Bij een ramp in jouw omgeving, wil je weten wat er aan de hand is en wat je moet doen. Daarom is er NL-Alert(externe link). Je ontvangt NL-Alert op je mobiel. Ook is NL-Alert te zien op steeds meer digitale vertrekborden bij haltes van bus, tram en metro.

Weet wat je moet doen

NL-Alert wordt ingezet bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties, zoals een grote brand, een terroristische aanslag, explosiegevaar of noodweer.

Wilt u weten of uw mobiel juist is ingesteld? Kijk op NL-Alert(externe link) voor meer informatie. 

Denk vooruit

Wie zich zorgen maakt over onverwachte gebeurtenissen of crisis, kan zich alvast voorbereiden. Dit is vaak makkelijker dan je denkt. Op de website van denkvooruit.nl(externe link) vind je informatie over verschillende (nood)situaties en risico's.

Vragen en antwoorden: intensivering risicocommunicatie en denkvooruit.nl

Vragen en antwoorden