Van 6 t/m 9 juni 2024 worden in Europa de verkiezingen voor het Europees Parlement gehouden. In Nederland wordt gestemd op donderdag 6 juni 2024.

Bent u EU-onderdaan, die tevens niet de Nederlandse nationaliteit bezit, maar wel in Nederland woont, dan mag u zelf bepalen in welk EU-land u stemt voor de verkiezingen van het Europees Parlement:

  • ofwel in Nederland (het EU-land waar u woont)
  • ofwel in het EU-land waarvan u de nationaliteit bezit.

Op de website van de Rijksoverheid vindt u in meerdere talen (Nederlands/Duits/Engels/Frans/Italiaans/Pools en Spaans) informatie over het stemmen voor het Europees Parlement.

Stemmen in het land van uw nationaliteit (datum afhankelijk van het land)

Wilt u stemmen voor de Europese verkiezing in het EU-land waarvan u de nationaliteit bezit? Dan hoeft u zich niet te registreren bij uw woongemeente. Heeft u zich eerder geregistreerd in uw woongemeente en wilt u nu in uw land van nationaliteit stemmen? Neem dan contact met ons op om uw huidige registratie te verwijderen. U kunt mailen naar verkiezingen@geldrop-mierlo.nl. Vergeet bij uw verzoek niet om verwijdering van de registratie en een kopie van uw legitimatiebewijs mee te sturen.

Meer informatie over het stemmen in een ander Europees land vindt u op de website van het Europees Parlement (beschikbaar in het Nederlands).

Als u in uw land van nationaliteit stemt, dan stemt u op een kandidaat uit dat land voor het Europees Parlement.