Vanaf komende zaterdag 5 februari houdt het Energiehuis Slim Wonen om de week een inloopspreekuur in D’n Intheek in Mierlo. Het spreekuur duurt van 11:00 tot 13:00 uur. De vrijwillige energiecoaches van het Energiehuis zitten dan klaar om u te helpen bij bijvoorbeeld het verminderen van uw energieverbruik of bij het verduurzamen van uw woning. Eerder startte al het spreekuur in Geldrop in de bibliotheek, op hetzelfde tijdstip en eveneens om de week.

Lagere energierekening

De energieprijzen zijn flink gestegen. Dit heeft gevolgen voor uw jaarrekening en uw maandelijkse voorschotten. De energiecoaches kunnen tijdens het inloopspreekuur samen met u kijken wat dit voor u betekent. Ook hebben ze tips om uw energie verbruik terug te dringen en zo uw energierekening te verlagen.

Verduurzamen woning

Ook voor het verduurzamen van u woning kunt u terecht op het inloopspreekuur. De energiecoaches kunnen u meer informatie geven over zaken als woningisolatie, warmtepompen of het vervangen van uw huidige cv-ketel, zonnepanelen, subsidiemogelijkheden voor het verduurzamen van uw woning en welke bedrijven geschikt zijn voor het aanbrengen of installeren van duurzame maatregelen.

Inloopspreekuur: praktische informatie

Het inloopspreekuur van het Energiehuis Slim Wonen is elke zaterdag van 11:00 tot 13:00 uur.

  • In Geldrop: Bibliotheek (Heuvel 94)
    Elke 2e en 4e zaterdag van de maand;
  • In Mierlo: D’n Intheek (Dorpsstraat 113)                                                           
    Elke 1e en 3e zaterdag van de maand.

Het EnergieHuis is ook telefonisch bereikbaar voor korte vragen. Of u kunt een afspraak maken met een energiecoach. Op www.energiehuisslimwonen.nl(externe link) vindt u de actuele openingstijden en contactgegevens.

Over het Energiehuis Slim Wonen

Het Energiehuis Slim Wonen is een serviceloket voor en door bewoners. De energiecoaches van het Energiehuis helpen met slim energie besparen en gratis voorlichting. U kunt op de website van het Energiehuis deskundige en onafhankelijke informatie krijgen om uw woning te verduurzamen. Het Energiehuis Slim Wonen is een samenwerking van 8 gemeenten: Asten, Deurne, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel. Helmond, Laarbeek, Nuenen en Someren. Het initiatief is een voortzetting van de Stichting Energiehuis Helmond en het Energieloket Zuidoost Brabant.