Wie kan mij helpen om vrijwilligerswerk te vinden? Ik wil graag in contact komen met leeftijdsgenoten. Ik snap niets van de digitale overheid. Allemaal zaken die niet voor iedereen vanzelfsprekend zijn om zelf te organiseren. Het zorgt ervoor dat inwoners niet meer leven zoals ze zelf graag zouden willen, vereenzamen of in de problemen komen.

Alle vrij toegankelijke hulp bij elkaar

De website ‘Onze Wegwijzer(externe link)’ helpt u om zelf oplossingen te vinden voor uitdagingen die u ervaart in uw dagelijks leven. Op de nieuwe website staan alle lokale aanbieders van vrij toegankelijke initiatieven en voorzieningen binnen onze gemeente bij elkaar. U kunt 24 uur per dag, 7 dagen per week en op elk gewenst apparaat op zoek naar informatie. Begrijpelijke teksten en een eenvoudige navigatie helpen om snel en gemakkelijk de informatie te vinden.

Wethouder Mathil Sanders is blij met de nieuwe website. “Ik ben blij met deze nieuwe website, waarmee inwoners oplossingen kunnen vinden voor de uitdagingen die zij tegenkomen in hun dagelijks leven. Er was al heel lang behoefte aan een totaaloverzicht van alle mogelijkheden om inwoners te helpen hun leven gemakkelijker en/of leuker te maken. Nu kan iedereen, wanneer men wil, voor zichzelf of een ander op zoek naar een oplossing die bij hen past”.