De werkzaamheden aan de brug op de Geldropseweg zijn in volle gang.  Vanaf 3 juni is er meteen gestart met het afsluiten van de weg en de sloop van de brug.

Hiervoor is de brug tijdelijk ‘drooggelegd’ en kan er niet meer onderdoor gevaren worden. Momenteel wordt het brugdek en de betonnen pijlers van de brug gesloopt. Naar verwachting duurt dit de hele maand juni.

Nieuwe pijlers

Volgens planning kunnen er dan vanaf juli nieuwe pijlers voor de brug in de grond geboord worden. Ook hiervoor moet het stuk Eindhovens kanaal nog steeds drooggelegd worden in het kanaal en kan er hier dus niet gevaren worden. 

Ruwbouw met prefab materiaal

Na de pijlers kan er van juli tot november gewerkt worden aan de ruwbouw. Dit zal gedaan worden met prefab-platen die op de palen worden gemonteerd. Dit versnelt het proces. Tenslotte zal de afbouw en het asfalteren in december gebeuren. 

Eind december open

Hoewel er daarna natuurlijk nog afwerkingszaken zijn en het hele terrein weer moet worden opgeruimd is de brug naar verwachting eind december van dit jaar weer opengesteld voor alle verkeer.

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom deze grote wegwerkzaamheden? Download dan de BouwApp. Deze is gratis te downloaden voor alle soorten mobiele telefoons. Helmond gebruikt deze app om alle beschikbare informatie met u te delen. Vanuit onze gemeente zullen we publiceren op onze website en in Middenstandsbelangen.