Als ouders gaan scheiden, zijn ze niet langer partners, maar blijven ze wel samen de ouders van hun kinderen.

Vragen en onzekerheden

Dit brengt extra vragen en onzekerheden met zich mee: Hoe beleven de kinderen de scheiding? Hoe kun je ze als ouder helpen wennen aan de nieuwe situatie? Hoe zorg je goed voor jezelf en voor je kinderen? Hoe werkt dat, ouderschap na scheiding? Hoe communiceer je hierover met de andere ouder? Veel ouders worstelen na de scheiding met dergelijke vragen over het vormgeven van ouderschap na scheiding.

De training ScheidingsATLAS gaat hierop in door gescheiden ouders informatie te geven en te ondersteunen. ScheidingsATLAS geeft concrete tips over ondersteuning van kinderen en communicatie met de andere ouder.

Aantal deelnemers

Maximaal 12

Datums

  • Dinsdag 7 februari 2023 van 19.00 uur tot 22.00 uur
  • Dinsdag 7 maart 2023 van 19.00 uur tot 22.00 uur

Locatie

Heppie Thuis, Willem Barentzweg 4, 5665VC Geldrop

Aanmelden

Doel:

ScheidingsATLAS heeft als doel gescheiden ouders te informeren en in hun kracht te zetten. Ook biedt het concrete handvatten gericht op ondersteuning van kinderen en communicatie met de andere ouder. ScheidingsATLAS sluit aan bij de belangrijkste factoren waarvan we op basis van de literatuur weten dat deze onderbouwde aanknopingspunten zijn voor interventie in dit domein: ouderlijke stress, conflict tussen ouders en opvoeding (ouderschap na scheiding).

Er zijn zes hoofdthema’s in de training:

  1. De impact van de scheiding
  2. Conflict tussen ouders
  3. Positieve communicatie
  4. De ouder-kind relatie
  5. Het vormgeven van ouderschap na de scheiding
  6. Krachtig voelen

Hierbij worden verschillende werkvormen gebruikt. De training bevat twee bijeenkomsten van drie uur en wordt gegeven door twee trainers; Mariëlle Loijen en Monique Verheijen. Ouders kunnen zich ook alleen aanmelden, los van de ex-partner. Wij adviseren vooraf het boek ScheidingsATLAS te lezen. Je kunt dit boek online kopen(externe link), het boek is ook te leen bij de bibliotheek. Het is echter geen vereiste om te starten.