Om huurders te helpen met het besparen van energie, besteedden we het afgelopen jaar veel aandacht aan waardebonnen van zeventig euro waarmee zij kleine energiebesparende maatregelen kunnen kopen. Ook hebben we een soortgelijke actie voor VvE’s opgezet. Zowel huurders als besturen van VvE’s kunnen de bon nog tot en met 31 december verzilveren.

Sinds de start van de waardenbonnenactie vorig jaar maakten bijna 3000 mensen al gebruik van de zeventig euro. Hiervan kochten zij onder andere tochtstrips, ledlampen, waterbesparende douchekoppen en radiatorventilatoren. Kleine maatregelen, waardoor de energierekening wel degelijk lager wordt. Toch zijn er ook nog genoeg mensen die nog geen gebruik maakten van de actie. Hoewel het beschikbare budget aan het slinken is, roept de gemeente deze mensen op deze kans niet te laten liggen en de waardebon alsnog te verzilveren voor 31 december 2022.

Wat als ik mijn bon kwijt ben?

Bent u uw brief met de waardebon kwijtgeraakt of heeft u deze al weggegooid? Dat is geen probleem. Geef uw adresgegevens door via het mailadres waardebon@winstuitjewoning.nl of bel het telefoonnummer (023) 5836936.

Hoe verzilver in de waardebon?

De waardebon verzilveren kunt u doen op de webshop www.winstuitjewoning.nl/geldrop-mierlo(externe link). Bij het afrekenen kunt u de code gebruiken die op de waardebon te vinden is. U kunt de producten ook zelf aanschaffen bij een (web)winkel naar keuze en het aankoopbedrag terugvragen via bovengenoemde website. Op deze pagina vindt u ook de lijst met producten waar u uit kunt kiezen. U kunt de waardebon tot 31 december 2022 verzilveren. Heeft u nog vragen? Of heeft u hulp nodig met het verzilveren van de waardebon? Bel dan naar de gemeente via (040) 289 38 93.

Waardebon voor VvE’s

In november startten we ook een subsidieregeling voor VvE’s waarmee zij hun gemeenschappelijke ruimtes kunnen verduurzamen. Met haar leden stemt het bestuur af welke maatregelen gewenst zijn, waarnaar deze worden aangeschaft en geplaatst. Het bestuur kan het bedrag (maximaal zeventig euro vermenigvuldigd met het aantal woningen) terugvragen op de website: wwww.geldrop-mierlo.nl/duurzaamheid-voor-vves. Hiervoor is een bonnetje nodig van de aangeschafte producten en een afschrift van de inschrijving van de VvE in de kamer van koophandel.